Gordon Murrayn uusin V12-superauto myytiin loppuun viikossa huimasta hinnasta huolimatta

1990-luvun McLaren F1:n suunnittelijana tunnettu Gordon Murray esitteli toissavuonna T.50-nimisen superauton, joka on vapari-V12:nsa ja kolmipaikkaisen istuinjärjestelynsä myötä lähempänä alkuperäistä F1:tä kuin McLarenin omat nykymallit. Nyt T.50 sai seuraa yleispätevämmästä T.33:sta, joka myytiin loppuun viikossa.

Uuden T.33:n johtoajatuksena on tarjota ennennäkemätön yhdistelmä suorituskykyä, mukavuutta ja jokapäiväiseen ajoonkin sopivaa käyttökelpoisuutta. Kaksipaikkaista super- tai jopa hyperautoa vauhdittaa Cosworthin kehittämä 3,9-litrainen vapaasti hengittävä V12, joka painaa ainoastaan 178 kiloa ja kiekaisee komeaan 11 100 kierroksen lukemaan. Myllystä irtoavat 615 hevosvoimaa ja 451 newtonmetriä välitetään perinteiseen tyyliin kuusipykäläisen manuaalin kautta takapyörille.

Pitoa kohentaa elektronisten apujen lisäksi lukkoperä, ja painonhallinnastakin on pidetty huolta nykyautoksi todella pienen 1090 kilon massan myötä. Se on saavutettu hiilikuitua ja alumiinia yhdistelevän rakenteen myötä. Yli 600 hepan tehon ja lähes höyhenenkevyen massan yhdistelmä mahdollistaa teho-painosuhteen, joka on paremmalla tolalla kuin vajaan kolmen vuosikymmenen takaisessa McLaren F1:ssä.

Uusi T.33 on tarkoitus tyyppihyväksyttää maailmanlaajuisesti, ja se tulee saataville sekä vasemman- että oikeanpuoleisella ohjauksella. Jokainen ostaja saa oman makunsa mukaan räätälöidyn auton, ja myös palvelun luvataan olevan hyvin yksilöllisellä tasolla. T.33:n kysynnän arveltiin jo ennakkoon olevan suurta T.50:n menestyksen perusteella, mutta ihan tällaiseen tahtiin Gordon Murray Automotive ei ollut ehkä osannut varautua. Kaikki 100 valmistettavaa yksilöä menivät nimittäin kaupaksi viikossa.

Suosittelemme

Ostajia ei häirinnyt edes hinta, joka on muodolliset 1,61 miljoonaa euroa ennen veroja. Lisäksi omaa autoaan pitää odottaa kärsivällisesti, koska tuotannon kerrotaan alkavan vasta vuonna 2024. Ehkäpä tämäkin esimerkki osoittaa, että sähköistymisen kynnyksellä viimeisille todella kiehtovalla polttomoottorilla varustetuille autoille on tiedossa huima haluttavuus ja klassikkostatus jo syntyessään.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat