G-Mersun facelift tulee pian – kulmikkaasta kulttimaasturista tehdään entistä aerodynaamisempi ja sähköisempi

Mercedeksen G-luokka kuuluu automaailman todellisiin dinosauruksiin, koska sen korin perusmuodot ovat säilyneet lähes muuttumattomana vuodesta 1979 lähtien. Todellisuudessa maasturiklassikko uudistui lähes viimeistä nippeliä myöten vuonna 2018, ja pian on G:n toisen sukupolven faceliftin vuoro.

Business Insider Germany on saanut käsiinsä Mercedes-Benzin sisäisen kirjeen, jonka sisältämien tietojen mukaan nykyisen G-luokan valmistus päättyy ensi vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana. Tarkkaa päivämäärää dokumentissa ei kuitenkaan mainita. Kyseessä on omalla tavallaan yhden aikakauden loppu, koska nykyinen G jää viimeiseksi pelkästään polttomoottorien voimin liikkuvaksi mallisarjansa edustajaksi.

Kuva: Mercedes-Benz

Ensi vuoden alkupuolella esiteltävä facelift-versio saa nimittäin kuoriensa alle osittain sähköistettyä tekniikkaa, ja samalta pohjalta tulee myös ensimmäinen täyssähköinen G-Mersu. Sen nimeksi on uumoiltu EQG:tä, mutta Mercedes-Benz ehti toisaalla jo ilmoittaa luopuvansa vähitellen sähköautojensa kryptisen kuuloisista EQ-alkuisista mallinimistä.

Alkuvuodesta 2018 esitelty nykyinen G on valmistettu Magna Steyrin tehtaan linjoilla Itävallan Grazissa, ja tuotanto jatkuu siellä myös faceliftin jälkeen. Nyky-G:ssä on muuttuvavälityksinen hammastanko-ohjaus alkuperäisen version kuulamutteriratkaisun sijasta, ja etupään jäykkä akselikin siirtyi historian lehdille toisen sukupolven G-luokan myötä. Lisäksi nykymallissa on monia aktiivisen ja passiivisen turvallisuuden järjestelmiä, joista ei osattu edes haaveilla alkuperäisen G:n päivinä.

Kuva: Mercedes-Benz

Ensi vuonna tuleva facelift-malli ei pikavilkaisulla juuri eroa nykyversiosta, mutta aerodynamiikka kohenee kuulemma huimasti lukuisten pienten muutosten myötä. Mercedeksen oli pakko turvautua niihin, jotta samalta pohjalta tehtävään täyssähkömalliin saadaan kunnollinen toimintasäde. G:ssä on jatkossakin pysty maski ja pyöreät ajovalot päiväajovaloledeineen, mutta kaikkiin versioihin tulee pystysuuntaiset rivat maskiin ja monia pintoja tasoitetaan aerodynamiikan ehdoilla.

G-luokasta Mersulla vastaava Emerich Schiller kertoi brittiläiselle Autocarille, että monilla pieniltä vaikuttavilla muutoksilla on jopa dramaattisesti aerodynamiikkaa parantava vaikutus. Vaikka maasturi-ikonin perusmuodot ovat lähes ennallaan, sähköversion alun perin vaatimat muutokset saavat kuulemma polttomoottorimallienkin kulutuksen pienenemään reilusti. Osansa asiassa on toki myös voimanlähteiden sähköistämisellä, joka tarkoittanee G-luokan polttomoottorimallien kohdalla mietoja hybridijärjestelmiä.

Kuva: Mercedes-Benz
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat