Fordin uutuuskatumaasturi tarjoaa luksusta, huipputekniikkaa ja tilaa

Ford iskee vahvasti katumaasturisegmenttiin uudella Ford Edge -lippulaivakatumaasturillaan. Edgessä on mm. aktiivinen melunvaimennus, mukautuva ohjaus ja nykyaikaiset turvavarusteet.

Edgen ehkä kiinnostavin ominaisuus on vakiona toimitettava Active Noise Control-järjestelmä, minkä tehtävänä on vähentää auton sisätiloihin kantautuvaa melua. Järjestelmä mittaa ohjaamon ääniä ja auton liikkeitä mikrofonein sekä anturein, ja tuottaa kaiuttimista vastamelua, joka hiljentää ohjaamoa. Järjestelmä ei häiritse autossa keskustelua tai musiikin kuuntelua.

New_Ford_Edge_08

Edgessä on panostettu auton mukavuuteen ja hiljaisuuteen myös siihen optimoidulla rungolla, voimansiirrolla ja korin aerodynamiikalla. Tärinät, natinat ja tuulen suhinat on pyritty minimoimaan kaikin tavoin ja auto on alusta lähtien suunniteltu hiljaiseksi sekä mukavaksi.

Turvavarusteena Edgessä on törmäyksenestoavustin jalankulkijan tunnistuksella, joka jarruttaa automaattisesti välttääkseen törmäyksen toisten ajoneuvojen tai jalankulkijoiden kanssa. Lisäksi autossa on älykäs vakionopeusavustin, joka hiljentää automaattisesti vauhtia nopeusrajoituksen pudotessa ja voi pelastaa kuljettajan ylinopeussakoilta!

Muita uuden Edgen kuljettajaa avustavia teknologioita ovat kuolleen kulman varoitusjärjestelmä (Blind Spot Information System), liikennemerkkitunnistin (Traffic Sign Recognition), kaistavahti (Lane Keeping Alert), kaistanpitoavustin ja kuljettajan vireystilaa valvova Driver Alert -toiminto. Edgessä on myös laajakulmaetukamera, joka auttaa kuljettajaa näkemään paremmin risteyksissä kulman taakse, ehkäisten näin risteyskolareita.

Suosittelemme

New_Ford_Edge_16

Mukautuva ohjaus säätää automaattisesti ohjauksen välityssuhdetta nopeuden mukaan ohjattavuuden ja tarkkuuden optimoimiseksi. Kehittyneet pysäköinninavustusteknologiat paikantavat vapaan paikan ja ohjaavat itsenäisesti parkkiin ja siitä pois.

Älykäs AWD-nelivetoteknologia tarjoaa optimoitua pitoa liukkaissa olosuhteissa. Tehokas ja polttoainetaloudellinen dieselmoottori, jonka EU-yhdistetty kulutus on 5,8 l/100 km, CO2-päästöt 149 g/km ja teho 210 hevosvoimaa. Suomen malleissa vaihteistona on A6 Powershift -automaatti.

New_Ford_Edge_Titanium_10

Uusi Ford Edge nousee luokassaan uudelle tasolle myös sisätilojen osalta. Tyylikkäästi rakennetussa matkustamossa on käytetty korkealuokkaisia materiaaleja, ja mukavuutta lisäävät muun muassa lämmitettävät ja viilennettävät etuistuimet sekä panoraama-katto.

Käytännöllisiä komponentteja, kuten ovenkahvoja, ohjauspyörän painikkeita, ilma-aukkoja ja mukinpidikkeitä reunustaa metallipinta ja keskikonsolissa on tyylikäs kiiltomusta viimeistely. Usein käsiteltävissä komponenteissa on käytetty pehmeitä, hyvältä tuntuvia materiaaleja. Käsinojat, ohjauspyörä ja vaihdekepin nuppi on päällystetty korkealaatuisella nahalla.

New_Ford_Edge_Titanium_14

Istuimilla ja sisätilan yksityiskohdilla on oma erityinen tyylinsä kahdella eri varustetasolla, jotka ovat Titanium ja Sport. Nahkaverhoilu on saatavilla kolmessa eri värissä asiakkaan maun mukaan: musta Ebony black, kermanvaalea Ceramic ja täyteläisen ruskea Cognac. Sport-mallin istuimiin on saatavilla yhdistelmä nahkaa ja Miko®-Dinamicaa, kierrätetystä polyesteristä tehtyä ekologista mokkaa, joka korostaa istuimen sivuja luoden solakan, urheilullisen vaikutelman.

Jokainen Edgen sisätilan sentti on hyödynnetty mahdollisimman tehokkaasti. Takaistuinten matkustajamukavuutta lisää luokkansa paras toisen rivin pääntila, 1023 mm, sekä 1536 mm hartiatila, joka on suurempi kuin isommilla kilpailijoilla, kuten Audi Q7:lla tai Volkswagen Touaregilla. Etuistuinten matkustajatila on myös luokkansa parhaimmistoa.

Tavaratilan tilavuus takaistuimet alas taitettuna on yksi segmentin suurimmista, 1 847 litraa, ja pyöräkoteloiden ympärillä on lisää säilytystilaa. Jopa vararengasta ympäröivä tila on hyödynnetty: irrotettava, kevyt polystyreenialusta asettuu siististi paikoilleen ja mahdollistaa tilan hyötykäytön.

New_Ford_Edge_17

Ääniohjattavan Ford SYNC 2:n avulla kuljettaja voi käyttää puhelinta, viihdejärjestelmää, ilmastointia ja navigointijärjestelmää yksikertaisilla englanninkielisillä äänikomennoilla. Perheen lomamatkoilla näppärää järjestelmää voi käyttää jopa paikallisten ravintoloiden etsimiseen sanomalla ”I’m hungry” (”Minulla on nälkä”) tai nähtävyyksien etsimiseen nimen perusteella.

SYNC 2:ssa on myös hätäaputoiminto, joka avaa yhteyden paikalliseen hätäkeskukseen onnettomuuden sattuessa ja toimii alueen kielellä. Titanium-malleissa lisävarusteena ja Edge Sport -malleissa vakiona on myös navigointijärjestelmä sekä Sonyn huippuluokan äänentoistojärjestelmä, johon kuuluu 12 kaiutinta, mukaan lukien subwoofer paremman äänenlaadun aikaansaamiseksi.

Ford Edge on Fordin ensimmäinen ajoneuvo, joka on saanut Euro NCAP:n korkeimman, viiden tähden turvallisuusluokituksen, joka ottaa huomioon sekä matkustajat että jalankulkijat. Korista 44 prosenttia koostuu erikoislujasta teräksestä, joka vaimentaa iskua törmäyksessä ja kohdistaa törmäysvoiman pois auton matkustajista samalla kun energiaa vaimentavat ovien verhoilut ja sivuturvatyynyt huolehtivat sisäisestä iskunvaimennuksesta.

Uuden Ford Edgen hinnat alkavat noin 59 950 eurosta autoveroineen.

Lue lisää