Ford julkaisi tiiserikuvia jenkkiuutuuksistaan – tulossa on yli 700-heppainen Mustang Shelby GT500, maasturilegenda Broncon comeback ja Explorer ST

Nykyinen Ford Mustang on kehitetty edeltäjistään poiketen maailmanautoksi. Fordin ponia saa siis Euroopassakin virallisten jälleenmyyjien kautta, mutta Shelbyn GT350 – ja GT350R -sporttimalleja tarjotaan vain USA:n kotimarkkinoilla. Niiden yläpuolelle on jo pitkään huhuttu vieläkin tehokkaampaa muskeliversiota, joka astuisi aiemman korimallin pohjalta tehdyn Shelby GT500:n saappaisiin.

Nyt Ford julkaisi ensimmäisen tiiserikuvan uudesta GT500:sta. Kuvasta erottuu auton nokka, ja se sisältää melkoisen yllätyksen. Shelbyn supermuskelissa ei ole nimittäin Mustangin viimeisimmän facelift-version keulaa, vaan se on tehty nykyisen korimallin alkuperäisversion pohjalta GT350:n tavoin. Tämä saattaa johtua siitä, että faceliftatun ponin nokka olisi jo liian matala pellin alla möyryävälle tekniikalle. Ford on nimittäin vahvistanut, että uutta Shelbyä vauhdittaa mekaanisesti ahdettu veekasi, joka luovuttaa yli 700 heppaa.

Tiiserikuvasta erottuu myös, että auton massiivinen maski jatkuu aivan puskurin alareunaan asti. Keskellä maskia komeilee Shelbyn käärmelogo, ja myös Mustangin yli pitkittäin kulkevat tuplaraidat ovat taattua Shelbyä. GT500:n lisäksi ovaalimerkki on herättämässä henkiin toistakin ikoniaan. Se on aikoinaan lähes ikoniseen maineeseen kohonnut maasturi Bronco, joka on puuttunut jo pitkään Fordin mallistosta. Bronco on kuitenkin tekemässä paluuta, ja auto lanseerataan USA:n markkinoille parin vuoden päästä.

Broncostakin julkaistiin nyt ensimmäinen tiiserikuva. Maasturi on siinä vielä peiton alla, mutta tärkein käy silti selväksi. Auton todella kulmikkaat perusmuodot kertovat välittömästi, että Broncosta ei olla tekemässä mitään pehmo-SUV:ta. Legendaarisen mallin uusintapainoksestakin tulee täysiverinen maasturi, joka lähtee kilpasille mm. Jeep Wranglerin kanssa. Tätä korostetaan mm. lähes vaakasuoran konepellin, lähes pystyn tuulilasin ja muhkeiden pyöränkoteloiden avulla. Auto vaikuttaa sen verran lyhyeltä, että siitä tulee todennäköisesti kaksiovinen Wranglerin perusmallin tavoin.

Suosittelemme

Ford ei kuitenkaan unohda katumaastureitakaan. USA:ssa suurta suosiota nauttivasta Explorerista tuodaan markkinoille uusi korimalli ensi vuoden aikana, ja siitä on tulossa myös ST:ksi nimetty sporttiversio. Vielä peiton alla piilottelevaa autoa vauhdittaa huhujen mukaan Lincoln Continentalista lainattu kolmilitrainen tuplaturbo-V6, joka luovuttaa 400 hevosvoiman tehon ja yli 540 newtonin väännön. Explorer ST:llä ei ole silti juuri mitään tekemistä Euroopan Fordin ketterien ST-mallien kanssa, mutta muihin jenkkikatumaastureihin verrattuna auto voi olla hyvinkin sporttinen.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat