Finnish Car Guys Ice Cup -jääratakisassa katsottiin mikä Mersuista jää viimeisenä henkiin

Kevätsää hellii tällä hetkellä, mutta palataan silti hetki ajassa taaksepäin, aikaan jolloin järvet olivat vielä jäässä. Kaveriporukasta kasattu Finnish Car Guys -tiimi päätti ottaa kevätjäiden aikaan selvää, mikä Mersu on jääradan kunkku ja pääseekö mikään autoista ilman hinausapua kotiin.

Epävirallinen Mercedes-Benz Ice Cup -kisa ajettiin neljällä vanhemman mallisella Mersulla jääradalla joukkuekilpailuna ja lentävillä kuskinvaihdoilla, kuin Le Mansissa konsanaan. Tarkoituksena oli hauskanpidon lisäksi nähdä minkä aikakauden Mersu selviää kisasta voittajana ja “ehjänä” maaliin. Varmatoimisimmaksi ja kestävimmäksi osoittautui E-sarjan W124-koppainen Turbodiesel, jota valmistettiin aikoinaan vuosina 1985–1996.

Autoja oli myös varusteltu kisaa varten erilaisilla “James Bond” -vehkeillä, joista ehkä erikoisimpana W210-koppaisen “Väyrysen” raketit, jotka oli mahdollista laukaista eteen ja taakse ohjaamoon rakennetusta laukaisimesta.

Epävirallinen Mercedes-Benz Cup saa myös jatkoa jo kolmannen osakilpailun muodossa kesän/syksyn aikana, joten kannattaa olla somessa tarkkana!

 

Finnish Car Guysin sisältöä voi seurata YouTubesta, sekä Instagramissa käyttäjällä @finnishcarguys.

Lue lisää