Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Vaikka uuden Topolinon nimi on lainattu 1950-luvulle asti valmistetusta ”Nuova” 500:n edeltäjästä, uutukaisen keulan ja perän muodot ovat suoraa lainaa vuonna 1957 esitellystä uudemmasta Viissatasesta. Mopoautoluokkaan kuuluva sähköpikkuinen on omaa sukua Citroën Ami, mutta uusien koripaneelien myötä Topolinosta on saatu tehtyä ehta retro-Fiat.

Kuva: Fiat

Kahdeksan hevosvoiman tehon ja parhaimmillaan 75 kilometrin sähköisen toimintamatkan tarjoavan sähkö-Fiatin rattiin pääsee Italiassa jo 14-vuotiaana. Ostavien asiakkaiden on tyytyminen pelkästään turkoosiin ulkoväriin, mutta nyt Fiat esitteli viisi uuden Topolinon pohjalta tehtyä yksittäiskappaletta juhlistamaan sekä merkin legendaarisen Lingotton tehtaan että Disneyn satavuotista taivalta.

Fiatin toimitusjohtaja Olivier Françoisin mukaan kaksi Topolinoa, eli ihkaensimmäinen 500 ja Mikki Hiiri ovat inspiroineet taidetta, katutaidetta ja muotia jo vuosikymmenten ajan. Sympaattisilla ”Mikki Hiirillä” on siis muutakin yhteistä kuin nimi, ja epäilemättä Disneyn avulla on myös helppo vedota sähköpienokaiselle tavoiteltuun nuoreen kohderyhmään.

Kuva: Fiat

Neljän Topolinon ulkoasu on Fiat Centro Stilen muotoilijoiden käsialaa, kun taas viides auto on peräisin Disney-taiteilija Giorgio Cavazzanon kynästä. Historical-teemaisen version inspiraationa on kuulemma toiminut Disneyn alkuaikojen lyhytelokuvaklassikko Höyrylaiva Ville, kun taas Modern-teemaisessa autossa keskitytään Mikki Hiiren nimikirjaimiin. Street-versiota koristavat puolestaan graffiti-tyyliset designit, ja Abstract esittelee nimensä mukaisesti eloisia ja abstrakteja grafiikoita.

Ainutlaatuiset Topolinot esiteltiin Fiatin Casa 500:ssa, ja kuvat napattiin historiallisen Lingotton tehtaan katolla sijaitsevalla entisellä testiradalla. Autot pidetään näytillä rakennuksen pohjoispuolisen rampin tienoilla, jolloin Lingottossa nykyään sijaitsevan ostoskeskuksen kävijät voivat tutkia niitä lähietäisyydeltä. Siitä ei ole vielä tietoa, jäävätkö täyssähköiset ”Mikki Hiiret” Fiatin omiin kokoelmiin vai päätyvätkö ne jossakin vaiheessa myyntiin asti.

Kuva: Fiat
Kuva: Fiat
Kuva: Fiat
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis palkitsee työntekijöitään viime vuoden myynneistä miltei kahdella miljardilla eurolla

Viime vuoden vahvan myynnin jälkeen Stellantis palkitsee ahkeroijansa tuoreella ja muhkealla potilla, sillä työntekijät saavat yhteensä huikeat 1,9 miljardia euroa.

Nelipaikkaisten avo-Mersujen perinteet jatkuvat – uusi CLE Cabriolet korvaa sekä C- että E-sarjan avomallit

Mercedes esitteli viime kesänä aiemmat C- ja E-luokan coupét korvaavan kaksiovisen CLE Coupén, ja samassa yhteydessä vilautettiin myös avoversion ensimmäiset kuvat. Nyt CLE Cabrioletista julkaistiin kaikki viralliset tiedot sopivasti ennen keväällä tapahtuvaa myynnin aloitusta.

Tästä piti tulla BMW i8:n seuraaja – klassisen M1:n henkeä tavoitellut i16 ei kuitenkaan päässyt tuotantoon

BMW:n M-divisioonan lippulaivana toimiva möhkälemäinen XM-katumaasturi on herättänyt melkoisesti tunteita, joista useimmat eivät ole kovin positiivisia. Tunnemyrskyä ei liennyttäne sekään tieto, että asioiden mentyä toisin baijerilaisten valikoimaan voisi nyt kuulua keskimoottorinen urheiluauto alkuperäisen M1:n hengessä.

Jaguar Land Rover hidastaa sähköautosuunnitelmiaan – hybridit saavat lähivuosina suuremman painoarvon

Moni merkki on ilmoittanut julkisuuteen kunnianhimoisia sähköautotavoitteita, joista kiinni pitäminen voi olla kuitenkin vaikeaa markkinoilla viime aikoina tapahtuneiden muutosten jälkeen. Nyt päivitetyistä suunnitelmistaan kertoi intialaisen Tatan omistama brittiyhtymä Jaguar Land Rover.

Tyyliniekan uusimmat