Ferrari esittelee 488:n huippuversion Genevessä – uudessa ”GTO”:ssa on 700-heppainen kisakone ja reilusti hiilikuitua

Ferrarilla on jo pitkät perinteet keskimoottorisista V8-malleista tehtyjen sporttiversioiden osalta. Sarja alkoi vuonna 2003 esitellyn Challenge Stradalen myötä, joka kehitettiin 360 Modenan pohjalta. Seuraavana vuorossa oli F430:n Scuderia-malli, joka tehtiin samalla kaavalla. Autoon tuotiin monia ratahenkisiä erikoisherkkuja, ja lisäksi tehoa nostettiin ja painoa laskettiin. Tämän sarjan toistaiseksi viimeinen malli on 458 Speciale, joka jäi Maranellon orin vapari-V8:n joutsenlauluksi.

458:n seuraajaksi esitellyssä 488:ssa siirryttiin turbovoimaan, mutta autosta ei ole vielä tuotu markkinoille Specialen saappaat täyttävää sporttiversiota. Se nähdään kuitenkin pian, koska auto esitellään reilun kuukauden päästä avautuvassa Geneven autonäyttelyssä. Uutuus saatetaan nimetä Ferrarin pitkien perinteiden mukaisesti GTO:ksi, mutta asiasta ei ole vielä täyttä varmuutta.

Maranellon miehet eivät ole vielä julkistaneet autosta mitään virallisia tietoja, mutta niitä on silti vuotanut jo nettiin. Sporttimallia vauhdittaa 488 Challenge -rata-auton koneeseen pohjautuva tuplaturbokasi, josta irtoaa vähintään 700 hevosvoimaa. Autosta tulee tämän myötä historian tehokkain kahdeksanpyttyinen Ferrari. Kasvaneen tehon lisäksi koneen paino putoaa kuulemma 10 prosentilla ”tavallisessa” 488 GTB:ssä käytettyyn 3,9-litraiseen tuplaturbo-V8:aan verrattuna.

Pannun soundia kuvaillaan ainutlaatuisen rata-automaiseksi, ja samaa henkeä löytyy ”GTO”:n koristakin. Aerodynaamisen tehokkuuden pitäisi kohentua 20 prosentilla, ja hiilikuitua käytetään todella runsaasti. Niinpä nokkapelti, etupuskuri, takaspoileri ja takapuskuri tehdään tästä kevytmateriaalista. Lisäksi jopa vanteet ovat hiilikuitua, millä saavutetaan 40 prosentin painonsäästö perinteisiin alumiinivanteisiin verrattuna.

Suosittelemme

Muita herkkuja ovat GTE-ratakilpurista inspiraationsa saanut takadiffuusori sekä Sideslip Management Systemiksi nimetty järjestelmä, joka edustaa Ferrarin luistoneston ja ajovakaudenhallinnan viimeisintä kehitysversiota. Lisäksi autoon tulee äärimmäisen nopea ohjausvaihde ja supernopeat vaihdot takaava Race-strategia vaihdelaatikkoon. Jäämme odottelemaan ”GTO”:n lopullisia tietoja, jotka julkaistaan todennäköisesti muutaman viikon päästä.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat