Euroopan myydyin avolava-auto Ford Ranger uusiutui

Uusi Ford Ranger –avolava ensiesitellään Suomen Ford-liikkeissä huhtikuussa 2016. Ranger on saanut hieman uutta muotoilua, taloudellisemman voimalinjan ja ripauksen viimeisintä teknologiaa.

Ford Ranger oli viime vuonna Euroopan myydyin avolava-auto. Suomessa Ranger oli vuonna 2015 segmenttinsä kolmanneksi ostetuin.

“Ford Ranger tuo asiakkaille voittamattoman yhdistelmän kyvykästä nelivetoa, erottuvaa muotoilua sekä premium-luokan varusteita kuten SYNC 2 –yhteydenpitojärjestelmän. Ranger on valmiina kaikkiin haasteisiin, se tarjoaa kantavuutta ja vetokykyä, luokkansa johtavaa kahluusyvyyttä sekä optimoitua polttoaineenkulutusta.”, sanoi Roelant de Waard (vice president, Marketing, Sales & Service, Ford of Europe)

Kehittyneemmät dieselmoottorit

Uuden Rangerin moottorit ovat entistä taloudellisempia. Kulutukseen vaikuttaa positiivisesti myös Auto-Start-Stop -järjestelmä, sähkötoiminen ohjaustehostin ja uudet välityssuhteet. Polttoaineenkulutus on pudonnut jopa 17 prosenttia. 160 hv moottorin EU-yhdistetty polttoaineenkulutus on manuaalivaihteiston kanssa 7,3 litraa / 100 km ja CO2-päästöt 191 g/km.

2.2 TDCi –moottorin teho on nyt 160 hv, eli 10 hv enemmän kuin edeltäjämallissa. Voimakas 3.2 TDCi 200 hv –moottori on saatavana Limited- ja Wildtrak-malleihin. 6-nopeuksinen manuaalivaihteisto ja automaattivaihteisto ovat saatavana molempien moottorivaihtoehtojen kanssa.

Edistynyttä, kuljettajaa avustavaa teknologiaa

Uuteen Rangeriin on saatavana runsaasti kuljettajaa avustavia varusteita. Näihin kuuluvat Kaistavahti ja Kaistanpitoavustin, aktiivinen vakionopeudensäädin turvavälihälyttimellä, liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä, parkkitutkat edessä ja takana sekä peruutuskamera. ESC-ajovakautusjärjestelmään kuuluvia toimintoja ovat mm. kaatumisen esto sekä perävaunun hallintajärjestelmä.

Lisäksi Rangerista löytyy mäkilähtöapu, alamäkihidastin, kuormantunnistus (joka säätää ESC-järjestelmää auton kuorman painon mukaan), hätäjarrutehostin ja Fordin englanninkielisellä ääniohjauksella ja 8 tuuman värillisellä kosketusnäytöllä varustettu SYNC 2 –yhteydenpitojärjestelmä.

FordRanger2016_Launch__02

Jykevä, mutta moderni ulkonäkö

Uusi Ranger erottuu tien päällä päivitetyllä ja modernimmalla ulkonäöllään. Kyvykkään avolavan tunnistaa uudistetusta keulan muotoilusta sekä uusista ajovaloista.

Uudet sisätilat ovat entistäkin tyylikkäämmät ja mukavammat. Vaikutelma on henkilöautomaisempi. Selkeät vaakasuuntaiset linjat erottuvat kojelaudassa ja reunustavat keskikonsolia kosketusnäyttöineen. Uusi mittaristo sekä kaksi värillistä tietonäyttöä (Limited ja Wildtrak –malleissa) tuovat tietoa autosta, yhteydenpidosta ja navigointijärjestelmästä kuljettajan näkyviin aiempaa selkeämmin.

FordRanger2016-XLT_15

Kykyä ja tyyliä

Ford Ranger on edelleen yksi luokkansa kyvykkäimmistä autoista. Valittavana on kaksi ohjaamotyyppiä. Super Cab –malleissa takaovet ovat takaa saranoidut ja autossa ei ole takaistuimia. Neliovinen Double Cab –ohjaamo tarjoaa hyvät tilat jopa kolmelle takamatkustajalle.

Double Cab –mallit tulevat Suomeen takaistuimilla ja ovat ns. kaksikäyttöautoja. Double Cabiin on kuitenkin mahdollista tehdä paikallisesti takaistuimet poistava muutostyö ennen ensirekisteröintiä. Näin myös Double Cab saadaan muutettua alennetun autoveron pakettiautoksi. Käyttöä kestävä lava on molempien ohjaamotyyppien kanssa tilava.

FordRanger2016_XLT_44

Ranger on suunniteltu vaativiin olosuhteisiin ja maastoon. Kahluusyvyys on luokkansa johtava 800 mm ja maavara on 230 mm. 28 asteen lähestymiskulma ja 25 asteen jättökulma takaavat, että Rangerpärjää myös jyrkemmässä maastossa.

Vetotapa on kytkettävissä sähkötoimisesti ja takavedolta voidaan vaihtaa nopean välityksen nelivedolle ajon aikana käyttämällä keskikonsolissa olevaa valintakytkintä. Hitaamman välityksen neliveto on valittavissa kun tarvitaan esimerkiksi lisää vääntöä pienemmille nopeuksille tai lisää tukea alamäkijarrutukseen. Valinnaisvarusteena saatava sähkötoiminen takatasauspyörästön lukko auttaa parantamaan pitoa kaikkein vaikeimmissa olosuhteissa. Vetokyky on jopa 3500 kg ja kantavuus jopa noin 1150 kg.

Maastoajo- ja kuljetuskyvyn ohella Ranger on nyt mukavampi kuin koskaan. Auton jousitusta on hienosäädetty ja auto on jopa edeltäjääkin parempi ajettava sekä mukavampi.

Ajokokemusta on parannettu myös sähkötoimisen ohjaustehostimen (EPAS) avulla. Ohjaustuntuma on luontevampi ja kevyempi. Käsiteltävyys matalissa nopeuksissa, esimerkiksi pysäköidessä, on parempi. Suuremmalla nopeudella ajettaessa ohjaus on tarkempi ja tehostus muuttuu tarpeen mukaan nopeuden, ohjauspyörän asennon, kaarreajon sekä kiihdyttämisen ja hidastamisen perusteella. Perinteistä ohjaustehostimen pumppua ei ole, näin EPAS-tehostus säästää polttoainetta noin 3 prosenttia sekä on hiljaisempi.

Uusi Ford Ranger Double Cab on edelleen ainoa auto segmentissään, jolla on täysi viiden tähden Euro NCAP-luokitus.

Wildtrak – Ranger-malliston huippu

Ranger Wildtrak on malliston lippulaiva. Sen erottaa yksilöllisestä tumman metallinharmaasta sävystä niin etusäleikössä, sivupeileissä, ovenkahvoissa kuin lavan reunoissa. Wildtrakin yleisilme on näyttävä ja urheilullinen. Muita Wildtrakin yksillöllisiä yksityiskohtia ovat suorakulmaiset sumuvalot, yksilöllinen lavakaari, 18 tuuman kevytmetallivanteet sekä Wildtrak-logoteippaus. Wildtrakin tunnusomaista väriä on myös uudistettu ja uusi metalliväri on nimeltään Pride Orange.

FordRanger2016_Wildtrak_60

FordRanger2016_Wildtrak_63

Sisätiloissa oranssi korosteväri tuo urheilullista tunnelmaa selvästi modernimpaan ja henkilöautomaisempaan ohjaamoon. Voimakas vaakasuuntainen linja erottuu leveässä ohjaamossa ovissa sekä kojelaudassa. Mittaristossa on kaksi värillistä näyttöä, keskikonsolin kosketusnäyttö on 8-tuumainen. Kojelaudan päälliosa on miellyttävän tuntuinen ja oranssi tikkaus erottuu selkeästi. Wildtrakin istuimet ovat yksilölliset, kuljettajan istuin on 8-suuntaan sähkötoimisesti säädettävä.

Jukka Mykkänen
Jukka Mykkänen on Tyyliniekan toimituspäällikkö, joka kirjoittaa mielellään kiinnostuksen kohteistaan, kuten autoista ja kelloista. Vapaa-aika kuluu perheen parissa, autonäyttelyissä, venettä kunnostaessa tai luonnossa liikkuessa. Itsekehittämisen kohteena tällä hetkellä on videokuvaus- ja editointi, sekä espanjan kielen opiskelu. Hola!

Videot

Uusimmat

Tyylikäs vanha kuplavolkkari on sijoitus, joka saattaa kiinnostaa myös naisia

Vanhojen autojen maailmassa hinnat heittelevät kuin pörssimarkkinoilla. Iäkäs kuplavolkkari voi sen sijaan olla tasaisesti arvoaan nostava, jonka ostajakunta on...

Hyundai Sonata – alkuvuosien kompasteluista vakavasti otettavaksi automalliksi

Sonata, tuo eteläkorealaisen autotehtaan toivo esiteltiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1985. Eteläkorealainen sonaatti vaikutti alkuun lyhyeltä, sillä parin ensimmäisen...

Tässä se nyt on – Gordon Murrayn T.50 kirjoittaa superautojen sääntökirjan uusiksi

Brittiläinen autonsuunnittelija Gordon Murray vaikutti yli parisenkymmentä vuotta Formula 1:ssä, jossa hän rikkoi rajoja, ja toteutti rohkeasti visioitaan. Keveys...

80-luvun farmari-Buick oli vielä lama-Suomessakin tuttu näky

80-luvulla Yhdysvalloissa tila-autot olivat vasta syrjäyttämässä farmarin asemaa perheautona. Samaan aikaan Suomessa vastaavia autoja hamstrattiin verotussyistä. Käytetty farkku-Buick tai Chevrolet...

Ensimmäisestä Shelby GT350R prototyypistä kaikkien aikojen kallein huutokaupattu Mustang

Ensimmäisestä Shelby GT350R prototyypistä, lempinimeltään ”Flying Mustang” on tullut kaikkien aikojen kallein huutokaupattu Mustang. Tammikuussa 3,4 miljoonalla dollarilla huutokaupattu ”Bullitt”...

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...