ESP pelastaa henkiä

ESP on lyhenne englanninkielisistä sanoista electronic stability program ja se on suomeksi ajovakauden hallintajärjestelmä.

Järjestelmä on laajalti käytössä uudemmissa ajoneuvoissa ja se tunnetaan myös muilla nimillä, kuten esimerkiksi ESC (electronic stability control) ja DSC (dynamic stability control).

Ajovakauden hallintajärjestelmä havaitsee pidon ja ohjauskyvyn menetyksen ja pyrkii palauttamaan ajoneuvon kuljettajan hallintaan.

ESP -järjestelmä on saksalaisen Bosch -yrityksen kehittämä ja sen tuotanto alkoi vuonna 1995. Vuoteen 2014 mennessä 84 prosenttia kaikista uusista eurooppalaisista autoista on varustettu ESP:llä. Maailmanlaajuisesti ESP:tä on vain 59 prosentissa uusista autoista.

Järjestelmän kehittämisestä lähtien ESP on ehkäissyt jo yli 190 000 onnettomuutta ja pelastanut yli 6000 ihmishenkeä Euroopassa. 

1. marraskuuta 2014 alkaen ESP on pakollinen varuste kaikissa EU:ssa rekisteröitävissä uusissa henkilöautoissa ja kevyissä hyötyajoneuvoissa.

Suosittelemme

ESP

[spacer height=”20px”]

Miten ESP toimii?

ESP tarkkailee älykkäillä tunnistimilla ajoneuvon etenemistä 25 kertaa sekunnissa. Mikäli se havaitsee ajoneuvon menevän eri suuntaan kuin mihin sitä ohjataan, esimerkiksi sivuluisu, se pyrkii palauttamaan kontrollin ensisijaisesti vähentämällä moottorin tehoa. Jos tämä ei auta, niin järjestelmä jarruttaa jokaista pyörää erikseen saadakseen aikaan vastavoimia, millä auto palautetaan takaisin kuljettajan hallintaan.

Katso video: Näin ESP toimii.

Turvavyön jälkeen ESP on auton tärkein turvavaruste. Se on jopa tärkempi kuin airbag.

Aihepiirin uusimmat

EU höllentää polttomoottoriautoja koskevaa Euro 7 -päästösääntöään

Eurooppalaiset ministerit sopivat lieventävänsä ”likaisia autoja” koskevaa ehdotustaan, joskin rengas- ja jarrupäästöt otetaan edelleen käyttöön.

Hyvää syntymäpäivää Rättäri – Citroën 2 CV täyttää 75 vuotta

Kaikkein ikonisimpiin automalleihin kuuluva Rättisitikka, eli virallisemmin Citroën 2 CV on ehtinyt jo 75 vuoden ikään. Citroën juhlistaa merkkipaalua omassa museossaan järjestettävän erikoisnäyttelyn avulla.

Polestar 3:n muotoilija kritisoi perunan muotoisia sähköautoja – ulkonäköä ei pitäisi uhrata aerodynamiikan alttarilla

Monet sähköautot ovat perinnetietoisten silmään vähintäänkin kummallisen näköisiä. Osittain tämä johtuu uutta teknologiaa korostavasta erikoisuudentavoittelusta, mutta tärkeämpi syy löytyy pyrkimyksestä mahdollisimman pieneen ilmanvastukseen.

Skoda on tehnyt jo kolme miljoonaa katumaasturia – jatkoa seuraa muutaman viikon päästä esiteltävän uuden Kodiaqin myötä

Skoda on parhaillaan juhlatunnelmissa. SUV-luokan autot muodostavat tätä nykyä merkittävän osan tšekkimerkinkin myynnistä, ja Skodan tuotantolinjoilta putkahti juuri ulos kolmen miljoonan valmistetun katumaasturin rajapyykin rikkonut yksilö.

Tyyliniekan uusimmat