Erotatko Mersun uudistuneen pikku-coupén vanhasta mallista?

Mercedes toi markkinoille kolmisen vuotta sitten A-luokan pohjalta tehdyn neliovisen pienen coupén, jonka nimeksi annettiin CLA isomman CLS:n hengessä. CLA:n muodot ovat jakaneet mielipiteitä varsin voimakkaasti, mutta auto on mennyt mukavasti kaupaksi eri markkina-alueilla. Pikku-coupé on ollut siinä mielessä tärkeä malli stuttgartilaisille, että sen avulla on saatu houkuteltua monia asiakkaita, jotka ovat aiemmin ajaneet kilpailijamerkeillä.

CLA:n perustana käytetty A-luokka sai hillityn faceliftin viime syksynä, ja nyt coupé-versio on päässyt saman käsittelyn kohteeksi. Muutokset ovat varsin pieniä CLA:nkin kohdalla, eli ainoastaan todelliset asiantuntijat osaavat erottaa facelift-mallin alkuperäisversiosta. Kasvojenkohotuksen läpikäyneessä CLA:ssa on uusi musta ”timanttimaski”, tuoreita alumiinivanteita, lisää koristelistoja puskurien alareunoissa ja hieman muutetut takavalot. Lisäksi pakoputkenpäät on nyt integroitu takahelmaan, ja autoon saa uuden metallisinisen värin, jonka nimi on Cavansite Blue.

Sisätiloja on piristetty tuoreilla verhoilukankailla, uusilla koristemateriaaleilla ja lisäkromilla. Mittaristo on uudistettu A-luokan tyyliin, ja kahdeksantuumainen näyttö on entistä litteämpi. Tietoviihdejärjestelmääkin on päivitetty, ja se yhdistää älypuhelimia nyt entistä paremmin Androidin, Applen CarPlayn ja MirrorLinkin kautta. Auton vakiovarusteisiin kuuluu aktiivinen jarruavustin sekä ajomoodivalinta, ja CLA:han saa myös täyslediajovalot lisävarusteena. Lisäksi takaluukun kannen pystyy haluttaessa avaamaan jalan heilautuksella.

Pikku-coupén mallivalikoimaan on lisätty penninvenyttäjille suunnattu CLA 180 d BlueEfficiency Edition, jonka 1,5-litrainen diesel tuottaa 109 hevosvoiman tehon. Manuaalivaihteistoon yhdistetyn nakuttajan keskikulutukseksi luvataan ainoastaan 3,5 litraa satasella. Lisäksi mallisto on täydentynyt nelivedolla varustetulla CLA 220 -bensaversiolla, jossa on 184 heppaa. Kuningasmalli on tuttuun tapaan hovivirittäjä AMG:n tuunaama CLA 45, jonka teho kasvoi 360 hevosvoimasta 381 polleen jo viime syksynä.

Suosittelemme

Nyt CLA 45 on päivitetty myös ulkoisesti viimeisimmän AMG-muodin mukaisesti. Ledivalot ovat tehoversiossa vakiona, ja maskin rivat ovat hopeakromiset. Coupé-version takaluukun kannen reunassa on pieni spoilerilippa, ja etupuskuri sekä takadiffuusori on laitettu uusiksi. Lisäksi tarjolla on uusia vannemalleja ja erityinen AMG:n aerodynamiikkapaketti, joka tuo autoon lisää ilmanohjaimia ja lippoja. Sisustaakaan ei ole unohdettu, ja siellä on mm. aiempaa enemmän keinonahkaa kontrastiompeleilla. CLA:n facelift koskee sekä neliovista coupéa että Shooting Brake -nimistä sporttifarkkua. Autot tulevat myyntiin heinäkuussa, ja tilauskirjat avataan jo ensi kuun aikana.

Aihepiirin uusimmat

EU höllentää polttomoottoriautoja koskevaa Euro 7 -päästösääntöään

Eurooppalaiset ministerit sopivat lieventävänsä ”likaisia autoja” koskevaa ehdotustaan, joskin rengas- ja jarrupäästöt otetaan edelleen käyttöön.

Hyvää syntymäpäivää Rättäri – Citroën 2 CV täyttää 75 vuotta

Kaikkein ikonisimpiin automalleihin kuuluva Rättisitikka, eli virallisemmin Citroën 2 CV on ehtinyt jo 75 vuoden ikään. Citroën juhlistaa merkkipaalua omassa museossaan järjestettävän erikoisnäyttelyn avulla.

Polestar 3:n muotoilija kritisoi perunan muotoisia sähköautoja – ulkonäköä ei pitäisi uhrata aerodynamiikan alttarilla

Monet sähköautot ovat perinnetietoisten silmään vähintäänkin kummallisen näköisiä. Osittain tämä johtuu uutta teknologiaa korostavasta erikoisuudentavoittelusta, mutta tärkeämpi syy löytyy pyrkimyksestä mahdollisimman pieneen ilmanvastukseen.

Skoda on tehnyt jo kolme miljoonaa katumaasturia – jatkoa seuraa muutaman viikon päästä esiteltävän uuden Kodiaqin myötä

Skoda on parhaillaan juhlatunnelmissa. SUV-luokan autot muodostavat tätä nykyä merkittävän osan tšekkimerkinkin myynnistä, ja Skodan tuotantolinjoilta putkahti juuri ulos kolmen miljoonan valmistetun katumaasturin rajapyykin rikkonut yksilö.

Tyyliniekan uusimmat