Erikoiset käsimerkit saattelivat ensimmäinen Cybertruckin vihdoin ulos tuotantolinjalta

Sitä on odotettu kuin kuuta nousevaa, ja rakennettu kuin Iisakin kirkkoa, mutta Teslan ensimmäinen Cybertruck on vihdoin putkahtanut ulos tehtaalta.

Kuva: Tesla.

Tesla on viimeinkin saanut valmiiksi ensimmäisen Cybertruckin juhlistaen sitä samalla ryhmäkuvalla Texasin Gigafactoryn tuotantolinjalla. Tuotanto alkoi yli kolme vuotta prototyypin esiintymisen jälkeen marraskuussa 2019 useiden kehitysviiveiden saattelemana. Ensimmäiset Cybertruck-toimitukset pääsevät käyntiin jo kuluvan vuoden aikana, vaikka tuotanto pääseekin täyteen vauhtiinsa vasta seuraavana vuonna.

Ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua, kun Teksasin tehtaan työntekijät kokoontuivat muistokuvaan. He poseeraavat osittain piilotetun Cybertruckin vieressä, joskin se todennäköisesti näyttää identtiseltä, kuin viime kuukausina näkemämme esituotantoa edeltäneet prototyypit. Eräs julkisuuteen levinneen kuvan kommentoijista on jo ehtinyt huomauttaa, että auton kuljettajan puolelta puuttuu kokonaan ovi, mikä heikohkon valmistuslaadun sijaan kuitenkin vain todennäköisesti tarkoittaa, että autoa ei ole vielä ehditty koota kokonaan valmiiksi kuvaushetkellä.

Kuva: Tesla.

Mielenkiintoisesti jotkut työntekijät tekevät kuvassa uudenlaisen käsimerkin etusormellaan ja peukalollaan luodakseen muodon, joka muistuttaa Cybetruckin kulmikasta kattolinjaa. Luonnollisesti Elon Musk twiittasi pian kuvan, ja onnitteli koko Tesla-tiimiään heidän ponnisteluistaan.

”Tesla Cybertruck paljastetaan täydellisesti sen lopullisessa tuotantomuodossaan tulevassa mediatapahtumassa vuoden 2023 kolmannen neljänneksen lopussa”, kuten Musk on jo ehtinyt luvata. Vaikka tarkempaa päivämäärää ei ole vielä ilmoitettu, huhujen mukaan tapahtuma järjestettäisiin syyskuussa. Tuolloin saamme todennäköisesti tietää myös sähköauton lopulliset yksityiskohtaiset tekniset tiedot, kun samalla pieni erä Cybertruckeja toimitetaan uusille omistajilleen.

Aluksi Cybertruckin tuotanto on hitaamman puoleista, mutta kiihtyy täyteen vauhtiin vuonna 2024. Ajan myötä määrä voi kasvaa jopa 250 000-500 000:een autoon vuodessa, mikä on Muskin Cybertruckin oma myyntiarvio. Puhuessaan osakkeenomistajille muutama kuukausi sitten toimitusjohtaja Musk sanoi, että ”lopputuote tulee olemaan odotuksia parempi”. Cybertruckin kilpailijoita sähköisten täysikokoisten lavamallien segmentissä ovat Yhdysvalloissa mm. Rivian R1T, Ford F-150 Lightning, Chevy Silverado EV, Ram 1500 REV, GMC Sierra EV ja Hummer EV, joten Teslan tekeleellä on vielä edessään verinen taistelu ostajien kukkaroista.

Kuva: Tesla.

Lue lisää