Ensimmäinen Tesla Cybertruck myytiin huutokaupassa noin 400 000 dollarilla

Kiihko Cybertruckin ympärillä kiihtyy, kun ensimmäisellä Cybertruckilla tehtiin jo kunnon tili.

Ensimmäinen huutokaupattu Tesla Cybertruck myytiin hieman yli 400 000 dollarin hintaan. Huutokauppa oli osa Los Angelesissa sijaitsevan Petersen Automotive -museon 29-vuotisgaalaa. Uunituore voittaja saanee summalla auton omakseen, mutta tarkempia tietoja voittajasta, tai tarkasta lopullisesta hinnasta ei ole vielä toistaiseksi tihkunut.

Se kuitenkin tiedetään, että itse auto- ja viihdealan legendan Jay Lenon isännöimä 29:s Petersen-gaala oli huippuluokan tapahtuma, jonne liputkin maksoivat 1 750 dollaria. Tätä silmällä pitäen monet ajattelivat, että huudettavana ollut alkupään Cybertruck maksaisi paljon enemmän, kuin ”vain” 400 000 taalaa. Vertailun vuoksi kerrottakoon, että esimerkiksi ensimmäisestä valmistuneesta GMC Hummer EV:stä maksettiin jokin aika sitten peräti 2,5 miljoonaa dollaria.

Osasyyllinen saattaa olla huutokauppakamari itse, sillä potentiaalisille ostajille kerrottiin vain, että kyse on ”matalan valmistenumeron mallista”. Moinen ylimalkaisuus ei varsinaisesti herätä luottamusta, jos nimenomaan haluaisi itselleen mahdollisimman varhaista tuotantomallia edustavan yksilön. Kaiken huipuksi Petersen-museon ja Teslan välillä ei ole julkista sopimusta, jolla varmistettaisiin, että tarjoajan juuri voittama asia on todellakin alkupään malli, eikä mikä tahansa juuri liukuhihnalta putkahtanut tusinatapaus.

Tesla ei ole vieläkään pystynyt lupaamaan tarkkaa päivämäärää, milloin ensimmäiset tuotantomallit Cybertruckista saadaan toimitettua asiakkaille. Teslan toimitusjohtaja Elon Musk väitti tunnetusti mallin lähtöhinnan jäävän 40 000 dollarin alle, mutta on sittemmin korjannut sanomisiaan, että ”sen täytyy olla enemmän”. Lopullinen hinta lienee lähempänä kaksinkertaista, mikä ei enää tässä vaiheessa pitäisi kenellekään tulla järkytyksenä.

LähdeCarscoops

Lue lisää