Ensi vuonna julkistettava Porsche 911 bongattiin Suomessa

Lukijamme bongasi talvitesteissä olevan seuraavan korimallin Porsche 911 -auton eilen Lavialla. Porschen ympärillä pyöri useita VW-merkkisiä autoja, jotka olivat täynnä mittauslaitteistoja ja saattue oli matkalla pikkuteitä Kankaanpään suuntaan, kohti pohjoista.

Todennäköisesti ensi vuoden syksyllä Frankfurtin autonäyttelyssä julkistettavan Porsche 911:n (mallikoodi 992) etu- ja takapäätä oli peitelty uudistuvien muotojen salaamiseksi, mutta kuvasta voidaan nähdä, että auto tulee olemaan perinteilleen uskollinen. Vaikka 911 ulkoiset muodot eivät muutu dramaattisesti, tulee auton sisusta uudistumaan merkittävästi. Sisätiloista ei ollut kuvia, eikä niissä olisi juuri mitään näkynytkään, sillä ne oli lähes kauttaaltaa suojattu uteliaiden katseilta.

Vuosimallin 2020 Porsche 911:ta tulee vauhdittamaan kolmelitrainen turboahdettu kuusisylinterinen bokserimoottori, jonka tehot alkavat noin 400 hevosvoimasta. Carrera S ja GTS -mallit saavat arviolta noin 20-30 hevosvoiman piristysruiskeen. Malliston yläpäähän sijoittuvissa Turbo ja Turbo S -malleissa on tällä hetkellä 3,8 litraiset moottorit, mutta huhut kertovat, että Porsche saattaisi käyttää myös näissä malleissa kolmilitraista turbokonetta.

Porsche 911, 2019, 992

Kuvat: Jami Vähäaho

Aihepiirin uusimmat

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Romukuntoisten Teslojen virta Pohjois-Amerikasta Ukrainaan voi olla vaarassa loppua

Yhdysvalloista ja Kanadasta päätyy vakuutusyhtiöiden kautta vaurioituneita sähköautoja Ukrainaan, jossa mekaanikot korjaavat ja myyvät niitä korkeista polttoainekustannuksista kärsiville.

Tyyliniekan uusimmat