Elton Johnin vanha Ferrari Daytona tulee pian tarjolle – vuoden 1972 klassikko huutokaupataan syyskuussa

Sir Elton John tunnetaan musiikkinsa lisäksi myös kovan luokan autofanina. Erityisen innostunut hän on ollut Ferrareista, joita mies on ehtinyt omistaa useita vuosikymmenten mittaan. Niistä monet ovat olleet valikoiman huippua edustaneita V12-malleja, joiden joukkoon ovat kuuluneet mm. 365 BB, Testarossa ja 512 TR.

Niitä ennen Elton John omisti vuoden 1972 GTB/4 Daytonan, jonka laulaja hankki 26-vuotiaana vuonna 1973. Kaksitoistasylinterisellä täysimoottorilla vauhditettu GT-auto oli yksi miehen ensimmäisistä Ferrareista, ellei peräti aivan ihkaensimmäinen. Tämä yksilö oli myös yksi vain 158 oikeanpuoleisella ohjauksella varustetusta Daytonasta, jotka Ferrari toimitti uutena Isoon-Britanniaan. Elton John omisti Daytonan vuoteen 1975 asti, jolloin hän oli jo ehtinyt hankkia sen rinnalle keskimoottorilla varustetun vuoden 1974 365 Berlinetta Boxerin.

Laulajan jälkeen tämä GTB/4 Daytona oli Ison-Britannian Ferrari-klubin useiden jäsenten omistuksessa. Yksi heistä piti autoa peräti 16 vuoden ajan, kunnes se myytiin pari vuotta sitten Silverstone Auctionsin huutokaupassa. Daytonan ulkovärinä palvelee Rosso Chiaro -punainen, joka saa kontrastia mustalla Connolly-nahalla verhoillusta sisustasta. Sisätilat on verhoiltu uudestaan vuonna 2017, joten ne lienevät lähes uudenveroisessa kunnossa.

Suosittelemme

Auton mukana on säilynyt kattava dokumentointi sen historiasta. Paperien joukosta löytyvät mm. tehtaan valmistusdokumentit, tilauskaavakkeet, kaikki kuitit Ferrari-liikkeissä tehdyistä huolloista ja jokainen katsastustodistus. Niistä käy ilmi, että mittarissa oleva 82 000 mailin lukema pitää paikkansa.

Elton Johnin entinen Daytona tulee taas tarjolle huutokaupassa, joka pidetään syyskuun 21. päivä Ison-Britannian Southamissa sijaitsevalla Dallas Burston Polo Clubilla. Huutokaupan järjestää jälleen Silverstone Auctions, joka myy Ferrarin sen toistaiseksi viimeisen omistajan perheen toimeksiannosta. Auton pari vuotta sitten ostanut keräilijä menehtyi valitettavasti tänä vuonna, joten Daytona on taas vapaata riistaa. Klassikon hinnan odotetaan nousevan 425 000:n ja 475 000 punnan välimaastoon, eli uuden omistajan kukkaro kevenee vähintään puolen miljoonan euron verran.

LähdeCarscoops

Lue lisää