Eksoottinen poliisiauto tarjolla – tämä Porsche 911 Targa kuului aikanaan Hollannin lainvartijoille

Porsche kuulostaa eksoottiselta poliisiautomerkiltä, mutta jopa Suomen poliisilla oli aikoinaan käytössä 356- ja 911-malleja. Hollannin lainvartijat luottivat puolestaan pääasiassa avokattoiseen 911 Targaan.

Alankomaiden poliisin käytössä oli kaikkiaan 507 Porschea, mikä teki siitä maailman suurimman poliisi-Porschejen laivueen. Ensimmäiset 911 Targat tulivat käyttöön vuonna 1967, ja viimeiset poistuivat palveluksesta vasta vuonna 1996, joten valko-oranssit Targa-Porschet ovat tärkeä osa Hollannin autohistoriaa. Korimallin valinta selittyi ilmeisesti sillä, että avokattoisessa autossa repsikan paikalla istunut poliisi pystyi nousemaan pystyyn ja ohjaamaan liikennettä myös vauhdissa. Tässä hommassa Targaan kuuluva turvakaari antoi mukavasti tukea.

Jos mieli halajaa aitoa entistä poliisi-Porschea, sellainen olisi nyt tarjolla saksalaisella myyjällä Collecting Cars -sivun kautta. Kyseinen yksilö on vuoden 1980 SC Targa, joka on Hollannin 1980-luvun alun poliisivarustelun mukaisessa kunnossa. Valkoista ulkoväriä on siis höystetty oransseilla tehosteilla, joita täydentävät valtion poliisia tarkoittavat Rijkspolitie-tekstit sekä partionumero.

Autenttiseen poliisivarusteluun kuuluvat myös nokan sireenit, Targa-kaareen kiinnitetty sininen hälytysvalo, perän valaistu STOP-merkki sekä konepeltiin sovitettu megafonin ja kaiuttimen yhdistelmä, joka osoittaa luonnollisesti taaksepäin. Sisätiloista löytyy puolestaan alkuperäinen 1980-luvun poliisiradiovarustus sekä puinen laatikko, joka sisältää monia aikansa poliisitarvikkeita.

Suosittelemme

Konepellin alla piilee vuosina 1978-1984 valmistetun SC-mallin kolmilitrainen bokserikuutonen, jonka tuottamat 188 hevosvoimaa riittävät kiidättämään auton 240 km/h:n huippunopeuteen. Tämän yksilön voimanlähde on kuulemma alkuperäistä konetta vastaava vaihtomoottori, ja viisivaihteinen manuaali on käyty tehtaalla läpi. Porschen nokkakin on maalattu uudelleen alkuperäistä vastaavalla Grand Prix -valkoisella, mutta loppukori ja suurin osa sisustasta ovat kuulemma edelleen entisöimättömiä.

Auton historiasta poliisiautona ei ole sen sijaan tarjolla mitään dokumentteja tai ainakaan niitä ei mainita myynti-ilmoituksessa. Tätä kirjoitettaessa korkein tarjous on 52 500 euroa, mutta summa kohoaa varmasti vielä paljon korkeammaksi ennen kuin huutokauppa päättyy.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat