Eksoottinen Mersu huutokaupataan pian – SL:ltä näyttävä lokinsiipi on tehty 124-mallisarjan coupén pohjalta

Lokinsiipimersuna tunnettu 1950-luvun 300 SL innoitti stuttgartilaismerkin rakentamaan ylöspäin aukeavat lokinsiipiovet myös 1960-luvun lopulla lanseerattuun C111-prototyyppiin sekä 2010-luvun SLS AMG:hen. Niiden välissä lokinsiipimersuja tehtailivat monenlaiset tuning-pajat.

Esimerkiksi saksalainen Styling Garage ja sveitsiläinen Sbarro kehittivät omat gullwing-versionsa C126-korisesta 500 SEC.stä, joka palveli 1980-luvun alkupuolella Mercedeksen coupé- ja samalla koko malliston lippulaivana. Vuonna 1986 lanseerattu pykälää pienempi 124-mallisarjan coupé päätyi useimmiten hieman hillitymmän tuningin kohteeksi, mutta senkin pohjalta tehtiin ainakin yksi melko radikaali rakennelma.

Kuva: RM Sotheby’s

Se tottelee Boschert B300-nimeä. Luomuksen taustalla vaikutti Harmut Boschert, joka otti lähtökohdakseen C124-mallisarjan 300 CE:n. Coupén C-pilaria siirrettiin eteenpäin 250 millin verran ja kynnyskoteloita sekä kattoa vahvistettiin tuntuvasti. Vahvikkeet olivat tarpeen, jotta autoon saatiin sovitettua peräti 1660 milliä pitkät lokinsiipiovet. Niiden kautta pääsi kulkemaan sekä etu- että takaistuimille.

Kuva: RM Sotheby’s

Integroiduilla turvavöillä varustetut etupenkit lainattiin tuolloin upouudesta R129-korisesta SL:stä, ja lokinsiipioviseen coupéen sovitettiin myös hieman kavennttu sekä lyhennetty SL:n keula. Vanteetkin olivat peräisin Mersun luksus-roadsterista, ja puskureihin sekä helmoihin tuotiin samaa tyyliä. Lähtökohdan erotti parhaiten takaapäin, koska C124:n takaluukun kansi ja takavalot jätettiin ennalleen.

Kuva: RM Sotheby’s

300 CE:hen ei saanut 500 SL:n kaltaista veekasia, joten Boschert haki lisäpotkua kahden turboahtimen avulla. Niiden pulttaaminen coupén kolmilitaisen suoran kuutosen kylkeen sai aikaan 283 hevosvoiman tehon, eli 500 SL:n 326 heppaan jäi vielä tuntuva hajurako. Käsityönä tehty luomus nousi paljon SL:ää kalliimmaksi, joten auto herätti melkoisesti huomiota debytoidessaan syksyllä 1989 Frankfurtin autonäyttelyssä. Boschert oli suunnitellut valmistavansa 300 autoa, mutta lopulta niitä saatiin kaupaksi vain 10 yksilöä.

Yhdessäkään niistä ei ollut arvokkaita lokinsiipiovia, joten ne jäivät Frankfurtissa näytteillä olleen show-auton yksinoikeudeksi. Juuri tämä yksilö tulee pian tarjolle RM Sotheby’sin huutokauppaan, joka pidetään marraskuussa. Uuden maalin sekä verhoilun saaneen erikoisuuden hinnan odotetaan nousevan 250 000 – 300 000 euron tasolle, mikä on melkoinen summa 124-mallisarjan coupén pohjalta tehdystä autosta. Toisaalta Boschert on paljon edullisempi ja myös harvinaisempi kuin alkuperäinen lokinsiipi, eli 300 SL.

Kuva: RM Sotheby’s
Kuva: RM Sotheby’s
Kuva: RM Sotheby’s
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Romukuntoisten Teslojen virta Pohjois-Amerikasta Ukrainaan voi olla vaarassa loppua

Yhdysvalloista ja Kanadasta päätyy vakuutusyhtiöiden kautta vaurioituneita sähköautoja Ukrainaan, jossa mekaanikot korjaavat ja myyvät niitä korkeista polttoainekustannuksista kärsiville.

Tyyliniekan uusimmat