Eddie Irvinen vanha Ferrari 288 GTO varastettiin Saksassa – auto löytyi jo, mutta tekijä on edelleen karkuteillä

Rallin MM-sarjaan 1980-luvun alkupuolella lanseerattu B-ryhmä oli niin houkutteleva, että jopa Porschen ja Ferrarin kaltaiset merkit harkitsivat rallipoluille mukaan lähtemistä. Näistä hankkeista ei tullut lopulta mitään, mutta niiden ansiosta syntyi kaksi ikonista superautoa, eli Porsche 959 ja Ferrari 288 GTO. Ne kuuluivat reilut 30 vuotta sitten maailman nopeimpiin katuautoihin, ja kyse on varsin tehokkaista laitteista vielä nykypäivän mittapuillakin.

Ferrari 328:n pohjalta tehtyä 288 GTO:ta vauhditti 2,9-litrainen tuplaturbokasi, joka luovutti 400 hevosvoiman huipputehon ja vajaan 500 newtonin maksimiväännön. Toisin kuin Porschessa, Ferrarin potku ohjattiin pelkästään takapyörille viisivaihteisen manuaalin kautta. Ralliprojektin kautta syntynyttä superautoa valmistettiin ainoastaan 272 kappaletta, eli 288 GTO on harvinaisempi kuin seuraajansa F40:stä LaFerrariin.

Auto on siis haluttu keräilykappale, joka kiinnostaa valitettavasti myös pitkäkyntisiä. Tämä nähtiin muutama viikko sitten Saksassa, kun düsseldorfilainen 288 GTO:n omistaja oli esittelemässä autoaan ostajaehdokkaalle. Kyseessä oli vielä tavallista erikoisempi yksilö, koska se oli ollut aiemmin irlantilaisen F1-kuski Eddie Irvinen omistuksessa.

Ferrarin omistaja ja klassikkoauton ostajaksi tekeytynyt varas olivat juuri vaihtamassa paikkoja koeajolla, kun pitkäkyntinen hyppäsi 288 GTO:n rattiin ja kaasutti matkoihinsa. Noin kahden miljoonan euron arvoinen Ferrari ei kuitenkaan ehtinyt olla kauan kadoksissa, koska poliisi löysi auton vain muutamassa päivässä Grevenbroichin pikkukaupungissa sijaitsevasta tallista.

288 GTO on jo palautettu omistajalleen, joka lienee jatkossa varovaisempi auton ostajaehdokkaiden kanssa. Varas on sen sijaan edelleen teillä tietymättömillä. Paikallinen poliisi on julkaissut hänestä tämän kuvan, jossa nähdään pikkutakkiin ja kauluspaitaan sonnustautunut herrasmiesvaras. Oletko siis nähnyt tätä miestä?

Suosittelemme

LähdeCarscoops

Lue lisää