Diesel-Mustang näyttää miltei höyryveturilta

Diesel-käyttöisten henkilöautojen suosio jatkaa maailmalla rajua pudotustaan, mutta kaikki eivät tästä piittaa. Eivät ainakaan amerikkalaiset “punaniskat”.

Ford Mustangeja ei ole totuttu pitämään ykkösvalintoina vetämään raskaampaa perävaunua, joten siksi sellaisen näkeminen tositoimissa herättää mielenkiintoa. Tässä tapauksessa Mustangille on tosin tehty eräs tärkeä muutostyö, joka edesauttaa ”veturin hommia”. Tämän Mustin konepellin alta löytyy nimittäin ihka aito nokivasaranakin tunnettu diesel-moottori.

2.3-litraisen turbonelosen tai 5.0-litran bensakahdeksikon sijaan youtubaaja Western Champlin on ollut sitä mieltä, että autosta tulee löytyä 5.9-litran Cumminsin valmistama kuusisylinterinen diesel-moottori. Alun perin moinen motti on tuottanut 230 hevosvoimaa, ja 597 Newtonmetriä vääntöä, mutta pitkällisten muutostöiden jälkeen koneesta on otettu voimia irti vielä tätäkin enemmän.

Lopputuloksena on jotain, joka varmasti jakaa näinä ympäristötalkooaikoina ihmisten mielipiteet, mutta ainakin venettä Musti liikuttelee nykyisellään kiitettävän terhakkaasti. Toisekseen Mustang tekee vetohommat tyylillä verrattuna moneen muuhun tylsänpulskeaan katumaasturihinuriin nähden. Mustangilla voi kaiken lisäksi tehdä kunnon kuminpolttoa, vaikka taustapeilistä näkyisi vene trailereineen perässä. Kokeilkoot veneilyä harrastavat Cashqai-kuskit samaa perässä!

Suosittelemme

Mustangilla pystyykin järjestämään teatteria koko rahan edestä kun kaasun painaa pohjaan, ja moottorista törröttävästä pakoputkesta nousee mustaa savua ilmaan turbon viheltäessä Cumminsin kanssa kilpaa. Tällaisissa virityksissä harvoin tavoitellaan urheiluautomaista vauhtia, vaan pikemminkin show-auton kykyjä näyttäytymishaluiselle mies-oletetulle. Itse asiassa auto on nykyisellään hitaampi, kuin mitä se olisi GT-mallin kahdeksan sylinterisellä bensiinikoneella. Joskus elämässä tärkeintä on kuitenkin hauskanpito, ja sen innokkaana videollaan heiluva etelän mies ainakin tuntuu osaavan.

LähdeCarscoops

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat