Detroit Electric – maailman nopein kaksipaikkainen sähköurheiluauto

Ensimmäinen Detroit Electric SP:01 urheiluauto valmistui juuri Leamington Spa:ssa, Englannissa. Kyseessä on maailman kevyin ja nopein kaksipaikkainen täyssähköinen urheiluauto.

Auton runko on alumiinia ja kori hiilikuitua. Voimanlähteenä on 285HP / 210kW sähkömoottori, joka siivittää auton sataseen vain 3,9 sekunnissa ja kykenee 249km/h:n huippunopeuteen.

Vaihteistovaihtoehdot ovat sähköautoksi mielenkiintoiset. Perusvaihtoehtona on yksiportainen automaatti, mutta vaihtoehtoisesti tarjolla on myös kaksiportainen automaatti tai kuusiportainen manuaali.

Viimeisintä tekniikkaa oleva akusto on integroitu auton runkoon ja sen teho/paino suhde 140Wh/kg on markkinoinden paras. Sähköjärjestelmän erikoisuutena on kaksisuuntaisuus, eli autoa voi ladata ja se voi tarjota virtaa vaikkapa kodin tarpeisiin, esimerkiksi sähkökatkon aikana.

Detroit Electric SP:01 tulee lähiviikkoina myyntiin Euroopassa ja Aasiassa. Auton myyntihinta julkistetaan myöhemmin.

Detroit Electric on ikoninen tuotemerkki, jonka amerikkalainen Anderson Electric Car Company  esitteli ensimmäisen kerran vuonna 1907. Yhtiö oli pitkään maailman johtavia sähköajoneuvojen valmistajia.

Suosittelemme

Vuonna 2008 merkin herätti uudelleen henkiin entinen Lotus Engineering Groupin toimitusjohtaja Albert Lam, jonka visiona oli kehittää sähköauto, missä yhdistyy upea ulkonäkö, innovatiivinen teknologia ja ylivoimainen suorituskyky ja ajettavuus.

 

Aihepiirin uusimmat

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Turkin presidentti haluaisi Elon Muskin rakentavan Teslan tehtaan maahansa

Turkki haluaa olla Teslan seuraavan sähköajoneuvotehtaan loppusijoituspaikka, vaikka maa on jo ehtinyt luomaan oman sähköautobrändin.

ELegend EL1 driftaa kuin 1980-luvun B-ryhmän rallitykki – lähes 900 000 euron sähköauton esikuvana palvelee Audin pätkä-Quattro

Pari vuotta sitten julkisuuteen putkahteli luonnoskuvia ELegend EL1 -nimisestä sähköautosta, jonka oli tarkoitus toimia 1980-luvun Audi Sport Quattron modernina tulkintana. Monista vastaavista projekteista ei ole kuultu ensimmäisen lehdistötiedotteen jälkeen enää mitään, mutta ELegendin kohdalla asia on onneksi toisin.

Volkswagen esitteli yli 550-heppaisen sähkösedanin – ID.X Performance uhkaa kuitenkin jäädä pelkäksi tutkielmaksi

GTI-fanit häädettiin Itävallan Wörtherseen rannalta kestävän kehityksen nimissä, mutta Volkswagenin ID-sähkömallien omistajat saavat sentään kokoontua paikallisesti päästöttömästi Sveitsin Locarnossa. Tapaamisen kohokohta valmistajan puolelta oli varsin yllätyksellinen konseptiauto.

Tyyliniekan uusimmat