Detroit Electric – maailman nopein kaksipaikkainen sähköurheiluauto

Ensimmäinen Detroit Electric SP:01 urheiluauto valmistui juuri Leamington Spa:ssa, Englannissa. Kyseessä on maailman kevyin ja nopein kaksipaikkainen täyssähköinen urheiluauto.

Auton runko on alumiinia ja kori hiilikuitua. Voimanlähteenä on 285HP / 210kW sähkömoottori, joka siivittää auton sataseen vain 3,9 sekunnissa ja kykenee 249km/h:n huippunopeuteen.

Vaihteistovaihtoehdot ovat sähköautoksi mielenkiintoiset. Perusvaihtoehtona on yksiportainen automaatti, mutta vaihtoehtoisesti tarjolla on myös kaksiportainen automaatti tai kuusiportainen manuaali.

Viimeisintä tekniikkaa oleva akusto on integroitu auton runkoon ja sen teho/paino suhde 140Wh/kg on markkinoinden paras. Sähköjärjestelmän erikoisuutena on kaksisuuntaisuus, eli autoa voi ladata ja se voi tarjota virtaa vaikkapa kodin tarpeisiin, esimerkiksi sähkökatkon aikana.

Detroit Electric SP:01 tulee lähiviikkoina myyntiin Euroopassa ja Aasiassa. Auton myyntihinta julkistetaan myöhemmin.

Detroit Electric on ikoninen tuotemerkki, jonka amerikkalainen Anderson Electric Car Company  esitteli ensimmäisen kerran vuonna 1907. Yhtiö oli pitkään maailman johtavia sähköajoneuvojen valmistajia.

Suosittelemme

Vuonna 2008 merkin herätti uudelleen henkiin entinen Lotus Engineering Groupin toimitusjohtaja Albert Lam, jonka visiona oli kehittää sähköauto, missä yhdistyy upea ulkonäkö, innovatiivinen teknologia ja ylivoimainen suorituskyky ja ajettavuus.

 

Lue lisää