Cybertruckin mainostettu luodinkestävyys joutuu testiin YouTube-videolla

Jos jotain väitetään luodinkestäväksi, niin tottahan toki amerikkalaiset kaivavat aseensa esille.

Kaikista Teslan ihmelava-autoon liittyvistä villeistä ominaisuuksista ja väitteistä yksi erikoisimmista on, että auto olisi luodinkestävä. YouTubesta löytyy tietenkin videomateriaalia, missä tämä väite todistetaan sekä todeksi, että taruksi riippuen siitä, minkä tyyppiseen luotisateeseen Cybertruck joutuu.

Herra Zack Nelson päätti YouTube-kanavallaan ”JerryRigEverything” testata Cybertruckin luodinkestävyyttä yksinkertaisimmalla mahdollisella tavalla, eli ampumalla sitä suoraan kohti useilla erilaisilla aseilla. Niitähän luonnollisesti riittää Yhdysvalloissa, mutta mielenkiintoista on verrata lopputulemaa itse Teslan tekemään vastaavanlaiseen testiin, jonka tuloksia autonvalmistaja on esitellyt omassa videossaan.

Tuolloin Teslan tiimi ampui legendaarisella Thompson ”Tommy Gun” -konepistoolilla (0,45 kaliiperi ja 290 m/s), MP5:llä (9 mm, 290 m/s) ja Glock-pistoolilla (9 mm nopeudella 335 m/s) Cybertruckia ilman korin läpäisemistä. He jopa pystyivät todistamaan, että ikkunat toimisivat edelleen testin jälkeen. Nelsonin videoimassa testissä hänkin aloittaa 9 mm:n täysmetallivaippaluodeilla. Yksikään miehen ampumasta 15:sta laukauksesta ei pääse läpi saakka, mutta kaksi melkein samaan kohtaan osunutta laukausta rikkoo sentään oven pinnan.

Testin edetessä Nelson siirtyy järeämpiin aseisiin ja ammuksiin, joilla on paremmat mahdollisuudet löytää tiensä Cybertruckin ohjaamoon saakka. 22 mm kaliiperin kivääri jättää pieniä kolhuja oveen, mutta ei paljoa muuta. Vasta kun Nelson laukaisee 17 mm:n ja 762m/s etenevän luodin, tämä tekee puhtaan ja selkeän reiän autoon. Lopuksi ei ole yllätys, että .50 kaliiperin kiväärillä ei ole ongelmaa tehdä isoa reikää oveen. Mielenkiintoista kuitenkin on, että oven sisässä ollut ikkuna ei mene kuin säröille, ja myös toimii testin jälkeen vaurioista huolimatta.

Kaikesta huolimatta Cybertruckin mainostaminen ”luodinkestävänä” on hieman koomista, koska ikkunat ovat auton heikoin lenkki. Auton ikkunalasit ovat nekin kestävämmät kuin tavallisessa autossa, mutta eivät suinkaan luodinkestävät. Elon Musk on kuitenkin jo väläytellyt, että Cybertruckin voisi jossain vaiheessa saada myös aidoilla luodinkestävillä ikkunalaseilla. Ikkunoita ei tietenkään voisi enää laskea alas, mutta näin Teslan lava-auto olisi mieluisa valinta myös mafiosoille ja muille itsevaltiaille.

Suosittelemme

Lue lisää