Täyssähköinen Tavascan -konseptiauto on CUPRAn visio urheilullisuudesta

CUPRA Tavascan-konseptiauto on ensimmäinen katukäyttöön suunniteltu CUPRA, jossa on täyssähköinen voimalinja. Siinä yhdistyvät neliovisen crossoverin profiili, SUV:n muhkeus ja urheilullisen coupén linjakkuus. Tavascan –konseptiauton nimi juontaa juurensa Pyreneiden vuoristossa sijaitsevasta kylästä, jonka maisemat ja ympäröivä luonto ovat ainutlaatuisia.

– Olemme todistaneet teknologiset kykymme kehittämällä vuonna 2020 markkinoille tulevan CUPRA Formentorin, kaksi muuta ladattavaa hybridimallia sekä luokkansa ensimmäisen täyssähköisen kilpa-auton, CUPRA e-Racerin. Täyssähköinen CUPRA Tavascan -konseptiauto tuo vision maanteille ja todistaa, että suorituskyky voidaan sähköistää, sanoo CUPRAn toimitusjohtaja Wayne Griffiths.

CUPRA Tavascan

Tavascan on muhkea, mutta dynaamisen näköinen. Keulan muotoilu ja matalalle sijoitettu, valaistu CUPRA-logo korostavat Tavascanin säväyttävää persoonallisuutta. Muotoilu palvelee energiatehokkuutta ohjaamalla ilmavirran joko pehmeästi korin yli tai auton sisälle jäähdyttämään akkuja.

Ilmavirtausten hallinta onkin yksi konseptiauton kriittisistä osista. Lokasuojat kätkevät sisälleen 22-tuumaiset turbiinivanteet, jotka ohjaavat ilmavirtauksen häiriintymättömänä ja antavat SUV:n liukua eteenpäin vastuksen pysyessä mahdollisimman pienenä. Takaosan diffuusorilla on toiminnallinen aerodynaaminen elementti, mutta se kertoo myös tunteisiin vetoavasti suorituskyvystä. Tätä korostaa myös elegantti, reunasta reunaan ulottuva CUPRA-logolla varustettu takavalo.

CUPRA Tavascan

Suosittelemme

Konseptiauton ulkoasun veistokselliset linjat heijastuvat myös sisustukseen. Materiaali- ja teknologiakonsepteja sekä avoimuutta yhdistävässä matkustamossa on saavutettu tasapaino kuljettajakeskeisyyden ja matkustusmukavuuden välillä. Led-tunnelmavalaistus, nahka-, hiilikuitu- ja Alcantara-pinnat, sekä veistokselliset 3D-nahkaiset kuppi-istuimet houkuttelevat istumaan kyyttiin. Kojelauta näyttää kelluvan ohjaamon edessä, mikä luo sekä tilan tuntua että mahdollistaa kuljettajan keskittymisen olennaiseen. Kaikki tarvittavat välitetään ohjauspyörän taakse 12,3-tuumaisella digitaalimittaristolla, jota täydentää 13-tuumainen infotainment-näyttö. Lisäksi konseptiauton sisustus on mukautuva. Suuri näyttö voidaan keskittää ja sitä voidaan liikuttaa matkustajia kohti. Kaikki matkustajat voivat nauttia auton sisätiloista kuppi-istuimiin integroitujen kaiuttimien ja älypuhelinliittimien ansiosta.

CUPRA Tavascan

Etu- ja taka-akseleihin integroidut moottorit tuottavat yhdessä 225 kW:n (306 hv) tehon, minkä turvin nelivetoinen Tavascan kiihtyy 6,5 sekunnissa 0-100km/h. 77 kWh:n litiumioniakkuun varastoitu energia riittää jopa 450 km toimintamatkaan WLTP-testisyklillä mitattuna.

Auto pohjautuu Volkswagen-konsernin MEB-alustarakenteeseen, ja koska akku on sijoitettu lattian alle, painopiste on matalalla ja konseptiauto on myös ajettavuudeltaan todella dynaaminen. Täyssähköinen CUPRA Tavascan -konseptiauto on tulevaisuuteen suunniteltu CUPRA, jonka maailmanensi-ilta on Frankfurtin kansainvälisessä autonäyttelyssä syyskuussa 2019.

Lue lisää