Costa del Sol autolla #1: Marbella – Ojen – Mijas Pueblo – Fuengirola

Ensimmäisellä Costa del Solin reitillä ei varsinaisesti kerätä kilometrejä, vaan haetaan kauniita maisemia puolen päivän mittaisella lenkillä aivan turistirysien tuntumassa. Varsinainen pehmeä lasku siis – ainakin reitin loppupuolella. Reitti starttaa La Canadan kauppakeskuksen vierestä kohti Ojenia. Malagasta matkaa lähtöpisteeseen kertyy reilut puoli tuntia. Alkumatka on jyrkkää ylämäkeä, joten jo muutaman kilometrin ajon jälkeen tieltä avautuu upea näköala Marbellaan. On makuasia haluaako poiketa Ojeniin, vai ajaa suoraan sen ohi. Päätiellä on muutama näköalapaikka, josta Ojenin ohittaja saa napsittua upeita kuvia kaupungista.

Costa del sol
Ojen ohikulkutien näköalapaikalta nähtynä. KUVA: Joose Luukkanen

Valokuvien napsaamisen jälkeen ajo jatkuu A-355 -tietä pitkin ohi Mondan. Kun ensimmäiset kyltit ohjaavat Coiniin, voi alkaa odottaa opasteita kohti Fuengirolaa ja Malagaa. Reitti kääntyy tielle MA-3303, joka nousee ylemmäs Sierran Mijaksen rinteitä. Matkalta aukeaa jälleen upeita näkymiä. Kapea ja mutkainen tie on nautinnollinen ajaa.

Costa del sol
Vuorilta avautuu henkeäsalpaava näkyvä rannikolle. KUVA: Joose Luukkanen

Mijas on Costa del Solin kuuluisin kylä

Mijas kuuluu Costan retkien peruskalustukseen. Jos hotellista johonkin lähtee, niin yleensä tänne. Kylä ei ole turhaan suosittu, koska onhan näköala huikea. Paljon muuta nähtävää ei sitten olekaan, koska turistikamaa on rannassakin. Jos sattuu reitille auringonlaskun aikaan, niin kannattaahan tähän stopata.

Costa del sol
Mijaksen näköalaterassi ammotti joulukuussa tyhjyyttään, sesonkina se on tupaten täynnä auringonlaskua ihailevia turisteja. KUVA: Joose Luukkanen
Costa del sol
Mijaksen Santuario on erikoinen kirkko pakollisine matkamuistomyymälöineen. KUVA: Joose Luukkanen

Costa del Solin parhaat maisemat löytyvät pikkuteiltä

Mijaksesta poistuessa ei kannata seurata liikenneympyrän opasteita ja päätietä suoraan alas kohti Fuengirolaa, vaan poistua ympyrästä pykälää myöhemmin ja jatkaa matkaa itään. Tämä tie on paljon rauhallisempi, ja kuljettaja nauttii mutkista ja tien kapeudesta. Tällä tiellä ei turistibusseista ole riesaa. Näkymät ovat jälleen mainiot, ja alaspäin ajaessa myös kuljettaja nauttii näkymästä.

Costa del sol
Auringonlaskun punaa loistava Costa del sol tarjoaa mainioita näköaloja. Rinteet ovat täynnä johtoja, joten kuvaa sommitellessa voi tulla jokunen ärräpää jos ei halua turvautua photariin… KUVA: Joose Luukkanen

Reitin läpiajo ei siis kauaa kestä, joten on matkaajista kiinni kuinka pitkään matkaa taittaa. Itse matkanteko vie tunnin verran riippuen kaasujalan painosta, joten useammallakaan stopilla ei saa koko päivää menemään. Kahdesta neljään tuntia lienee tyypillinen kestoaika.

Costa del Solin rannikkokierroksen kartta

Klikkaa karttaa, niin reitti aukeaa suoraan Google mapsiin.

Suosittelemme

Costa del sol kartta #1
Reittikartta, klikkaa avataksesi reitin suoraan Google mapsissa

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Romukuntoisten Teslojen virta Pohjois-Amerikasta Ukrainaan voi olla vaarassa loppua

Yhdysvalloista ja Kanadasta päätyy vakuutusyhtiöiden kautta vaurioituneita sähköautoja Ukrainaan, jossa mekaanikot korjaavat ja myyvät niitä korkeista polttoainekustannuksista kärsiville.

Tyyliniekan uusimmat