Classic Motorshow tarjoaa viikonloppuna klassikkoajoneuvoja urheiluautoista panssarivaunuihin

Taas on se aika vuodesta, kun Classic Motorshow avaa ovensa kahdeksi päiväksi ja tarjoaa kovan kattauksen klassikkoajoneuvoja – urheiluautoista panssarivaunuihin. Sarjassaan jo 12. Classic Motorshow esittelee yli 400 ajoneuvoa, kuten klassikkoautoja, moottoripyöriä, mopoja, työkoneita, raskasta kalustoa ja monenlaista muuta moottorin voimalla liikkuvaa härveliä. Näyttelyn ajoneuvojen ikähaarukka muodostuu moottorivoimalla liikkumisen alkuajoista 90-luvun alkuun. Mukana on myös runsaasti alan kerhoja, asiantuntijatahoja, kauppiaita ja erikoisosaajia.

Urheiluautot

Yksi näyttelyn teemaosastoista on urheiluautot, jota tähdittää muun muassa tuotannossa vuosina 1959–1963 ollut Ferrari 250 GTE. Kyseistä mallia tehtiin aikoinaan vain 950 kappaletta, joista pari löysi tiensä myös Suomeen. Vaikka urheiluautoja oli nähty aiemminkin täällä, teki tämä Ferrarin malli suomalaista autohistoriaa. Ferrareita ei nimittäin aiemmin oltu maassamme nähty muualla kuin autokilpailuissa, joten tämä kyseinen malli oli ensimmäinen katukäyttöön Suomeen hankittu Ferrari.

Urheiluautoteemaosastolla on esillä yli kolmekymmentä toinen toistaan mielenkiintoisempaa urheiluautoa. Esillä on muun muassa nostalgisista televisiosarjoista tuttuja autoja, sekä vähemmän tunnettuja, harvinaisempia klassikoita.

Sporttipyörien kiehtovaa historiaa

Moottoripyörillä on tänä vuonna oma Sporttipyörät teemaosasto, mikä esittelee suomalaisten moottoripyörähistoriaa. Osastolla nähdään kaksipyöräisiä muun muassa ensimmäisten vuosikymmenien konepyöristä 70-luvun isoihin sporttipyöriin asti.

Pyöreitä vuosia juhlistetaan useilla osastoilla

Classic Motorshowssa useat näytteilleasettajat ovat perinteisesti juhlistaneet pyöreitä vuosia osastoillaan ja niin tänäkin vuonna. Yksi merkittävimmistä on SAHK eli Suomen Ajoneuvohistoriallinen Keskusliitto ry, joka täyttää tänä vuonna kunniakkaat 60 vuotta. 60-juhlavuoden kunniaksi SAHK tuo osastolleen kuusi ajoneuvoa neljältä eri vuosikymmeneltä.

Suomen panssarijoukkojen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Panssarikilta esittelee osastollaan Suomen Puolustusvoimien vanhaa ja nykyistä kalustoa kahden panssarivaunun kautta. Vanhempi osastolla nähtävistä panssarivaunuista on T-26-vaunu, jonka suomalaiset saivat Neuvostoliitolta sotasaaliiksi talvisodassa.

Myös useat automerkit juhlistavat pyöreitä vuosia. Tähän joukkoon lukeutuu muun muassa, Fiat 120 vuodella, Citroën 100 vuodella, Abarth 70 vuodella ja Mini 60 vuodella. Fiatin historiaa pääsee todentamaan Gruppo Fiat Finlandia osastolla niin pikkuautojen kuin täysveristen urheiluautojen muodossa.

Citroënin 100-vuotista taivalta taas avataan Automobile Citroënin osastolla Classic Motorshown Ranskalaisella Avenuella. Merkkivuoden kunniaksi osastolle tuodaan edustava otos merkin tuotannosta aina 20-luvulta nykypäivään. Vanhin osaston autoista on Type A vuodelta 1921 ja tätä päivää taas edustaa uusi Citroën C5 Aircross.

60-vuotta täyttävän Minin historiaan taas voi tutustua Mini Club Flying Finns ry:n osastolla. Merkkivuotta juhlitaan asettelemalla esille ”lelulaatikkoihin” 1959 ja 2000 vuosimallien Minit.

Yleisö on valinnut Omistajien helmet -osaston ajoneuvot

Omistajien helmet on Classic Motorshown osasto, johon kuka tahansa on voinut ilmoittaa oman helmensä moposta raskaaseen kalustoon. Tänä vuonna Omistajien helmiin ilmoitettiin 54 ajoneuvoa, joista nettiäänestyksellä valikoitiin kymmenen ajoneuvoa itse näyttelyyn. Yleisön valitsemiin autoihin lukeutuu niin maailmaa kiertäneitä yksilöitä, alkuperäisiä Suomi-autoja, museorekisterissä olevia helmiä sekä entisöityjä aarteita.

Näistä kymmenestä autosta näyttelykävijät äänestävät mieluisintaan ja sunnuntaina Classic Motorshowssa kruunataan itse Omistajien helmi.

Jokamies.fi on mukana näyttelyssä ja raportoi paikan päältä. Seuraa verkkolehteä, IG:tä, FB:tä ja Youtube-kanavaamme!

Classic Motorshow 2019

Lahden Urheilu- ja messukeskus
Salpausselänkatu 7
15110 Lahti

Lauantai 4.5.2019 klo 9–17
Sunnuntai 5.5.2019 klo 10–17

Liput ovelta: 19 € / päivä (sis. alv 10 %)
Alle 12-vuotiaat veloituksetta aikuisen seurassa.

Jukka Mykkänen
Jukka Mykkänen on Tyyliniekan toimituspäällikkö, joka kirjoittaa mielellään kiinnostuksen kohteistaan, kuten autoista ja kelloista. Vapaa-aika kuluu perheen parissa, autonäyttelyissä, venettä kunnostaessa tai luonnossa liikkuessa. Itsekehittämisen kohteena tällä hetkellä on videokuvaus- ja editointi, sekä espanjan kielen opiskelu. Hola!

Videot

Uusimmat

Toyotan kestosuosikki muuntautuu crossoveriksi – uusi Corolla Cross esiteltiin Thaimaassa

Katumaasturi- ja crossover-buumille ei ole näkyvissä loppua, vaikka koronakriisi on koetellut autoalaakin pahasti. Esimerkiksi Toyota on vain lisännyt kierroksia...

Tämä tyylikäs avomallinen Saab 900 S on ikäisekseen loistokunnossa

Siitä on jo melkein vuosikymmen aikaa, kun Saabin tehtaalla viimeisetkin kokoonpanolinjat hiljenivät viimeistä kertaa. Valmistaja ehti kuitenkin työntää markkinoille...

Lotus muistelee legendaarista leffa-autoa – James Bondin tunnetuksi tekemä Esprit S1 poseeraa tulevan täyssähköisen Evijan vierellä

Bond-leffa The Spy Who Loved Me, eli suomeksi 007 rakastettuni sai ensi-iltansa melko tarkkaan 43 vuotta sitten. Autofanit muistanevat...

Kohta niitä taas saa – Ineos Grenadier on kuin alkuperäinen Land Rover Defender, mutta moottorit tulevat BMW:ltä

Alkuperäisen Land Rover Defenderin tuotanto päättyi vuonna 2016 lähes 70 vuoden valmistuksen jälkeen. Tätä nykyä auton täysin uusi seuraaja...

Uuden Skoda Octavia RS:n bensa- ja dieselversiot esiteltiin – myös nelivedon saa lisähintaan TDI:hin

Uusi Skoda Octavia RS näki päivänvalon jo keväällä, mutta tuolloin esiteltiin vasta iV-pistokehybridiversio. Nyt valikoima täydentyy perinteisemmillä bensa- ja...

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...