Upeasti entisöity amfibio-auto yli viidenkymmenen vuoden takaa – Chevrolet Corphibian 1961

Yhdysvaltalainen huutokauppakamari Mecum Auctions kauppaa huikeasti entisöityä ja erittäin harvinaista, vuoden 1961 Chevrolet Corphibian -amfibio-autoa.

Kyseessä on itseasiassa Chevrolet Corvair 95 Loadside -avolavaan perustuva prototyyppi-projekti, josta päävastuussa olivat GM:n insinöörit Richard Hulten and Robert Holm.

Avolava-auton runkoa on pidennetty ja venemäinen kori on tehty lasikuidusta. Corphibianissa on neljän pyörän lisäksi kaksi potkuria, kaksi rantatuolia ja venemäinen ajolaitteisto. Vesillä saa vauhtia kaasukahvasta ja kurssimuutokset sujuvat johdollisella kauko-ohjaimella. Corphibianissa on ilmajäähdytteinen kuusisylinterinen moottori ja automaattivaihteisto, jotka matkustus myös maalla sujuu mukavasti

Corphibian on todella harvinainen, sillä sitä on tehty vain yksi kappale, ja se on tässä. Vain 157 mailia mittarissa ja täydellisessä kunnossa.

Jos lompakko on kunnossa ja tammikuussa on lomaa, niin auto huutokaupataan tammikuun 15.-24. pidettävässä autohuutokaupassa, Wisconsinissa, Yhdysvalloissa.

 

Lue lisää