Upeasti entisöity amfibio-auto yli viidenkymmenen vuoden takaa – Chevrolet Corphibian 1961

Yhdysvaltalainen huutokauppakamari Mecum Auctions kauppaa huikeasti entisöityä ja erittäin harvinaista, vuoden 1961 Chevrolet Corphibian -amfibio-autoa.

Kyseessä on itseasiassa Chevrolet Corvair 95 Loadside -avolavaan perustuva prototyyppi-projekti, josta päävastuussa olivat GM:n insinöörit Richard Hulten and Robert Holm.

Avolava-auton runkoa on pidennetty ja venemäinen kori on tehty lasikuidusta. Corphibianissa on neljän pyörän lisäksi kaksi potkuria, kaksi rantatuolia ja venemäinen ajolaitteisto. Vesillä saa vauhtia kaasukahvasta ja kurssimuutokset sujuvat johdollisella kauko-ohjaimella. Corphibianissa on ilmajäähdytteinen kuusisylinterinen moottori ja automaattivaihteisto, jotka matkustus myös maalla sujuu mukavasti

Corphibian on todella harvinainen, sillä sitä on tehty vain yksi kappale, ja se on tässä. Vain 157 mailia mittarissa ja täydellisessä kunnossa.

Jos lompakko on kunnossa ja tammikuussa on lomaa, niin auto huutokaupataan tammikuun 15.-24. pidettävässä autohuutokaupassa, Wisconsinissa, Yhdysvalloissa.

 

Aihepiirin uusimmat

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Turkin presidentti haluaisi Elon Muskin rakentavan Teslan tehtaan maahansa

Turkki haluaa olla Teslan seuraavan sähköajoneuvotehtaan loppusijoituspaikka, vaikka maa on jo ehtinyt luomaan oman sähköautobrändin.

ELegend EL1 driftaa kuin 1980-luvun B-ryhmän rallitykki – lähes 900 000 euron sähköauton esikuvana palvelee Audin pätkä-Quattro

Pari vuotta sitten julkisuuteen putkahteli luonnoskuvia ELegend EL1 -nimisestä sähköautosta, jonka oli tarkoitus toimia 1980-luvun Audi Sport Quattron modernina tulkintana. Monista vastaavista projekteista ei ole kuultu ensimmäisen lehdistötiedotteen jälkeen enää mitään, mutta ELegendin kohdalla asia on onneksi toisin.

Volkswagen esitteli yli 550-heppaisen sähkösedanin – ID.X Performance uhkaa kuitenkin jäädä pelkäksi tutkielmaksi

GTI-fanit häädettiin Itävallan Wörtherseen rannalta kestävän kehityksen nimissä, mutta Volkswagenin ID-sähkömallien omistajat saavat sentään kokoontua paikallisesti päästöttömästi Sveitsin Locarnossa. Tapaamisen kohokohta valmistajan puolelta oli varsin yllätyksellinen konseptiauto.

Tyyliniekan uusimmat