Chevrolet Camaron facelift meni pieleen – auton naamailmettä muutetaan ilmeisesti vain muutaman kuukauden jälkeen

Fordin vuonna 1964 lanseeraama Mustang perusti poniautojen luokan ja oli niin suuri hitti, että arkkivihollinen Chevroletin piti kehittää nopeasti oma tulkintansa samasta aiheesta. Camaroksi nimetty haastaja saatiin valmiiksi mallivuodeksi 1967, ja se kilpaili Mustangin rinnalla 2000-luvun alkuun asti. Sitten seurasi useamman vuoden tauko, kunnes retrotyylisesti muotoiltu viidennen sukupolven Camaro esiteltiin vuonna 2009.

Nykyinen Camaro edustaa mallisarjan kuudetta sukupolvea, ja se on ollut myynnissä reilut kolme vuotta. Entistä aggressiivisemmin ja terävämmin muotoiltu muskeliauto ei ole kuitenkaan vedonnut ostajiin nyky-Mustangin tapaan, joten Camaro sai faceliftin jo tämän vuoden keväällä. Perusmallien naamailme ei muuttunut kovin radikaalisti, mutta SS-sporttiversiosta tuli edestäpäin suorastaan omituisen näköinen. Musta maski ulottuu nyt pitkälle alas asti, ja Chevyn rusettilogo siirrettiin maskista puskuriin.

Flowtieksi nimetyn rusetin läpi virtaa jäähdytysilmaa moottorille, mutta ratkaisu on esteettisesti vähintäänkin kyseenalainen. Mallivuoden 2019 Camarot ovat vasta saapumassa jenkkidiilereille, mutta nokan uusi muoto ei ole ilmeisesti ainakaan lisännyt kysyntää kasvojenkohotuksen saanutta muskeliautoa kohtaan. Niinpä GM Authority -sivusto kertoo, että Chevrolet on jo tekemässä muutoksia vasta lanseeratun Camaron naamailmeeseen.

Niistä saadaan esimakua Las Vegasin SEMA Show’ssa tämän kuun lopussa esiteltävän yksittäiskappaleen myötä, joka on nimetty Camaro SS Shock -konseptiksi. Nimi tulee auton räikeän keltaisesta signaaliväristä, mutta tähän Camaroon on tehty muitakin muutoksia. Puskurin puolelle ulottuva maski on nyt maalattu korinväriseksi, ja rusettilogo on jälleen perinteisellä paikalla maskissa.

Uusitun Camaron saapumisaikataulusta ei ole vielä mitään tietoa, mutta asiasta saatetaan kertoa jo SEMA Show’ssa Shock-konseptin esittelyn yhteydessä. Maailman suurin tuning-show avaa ovensa 30.10., ja se kerää jälleen paikalle lukemattoman määrän osavalmistajia ja kustompajoja autonvalmistajien lisäksi.

LähdeCarscoops

Lue lisää