Chevrolet Camaron facelift meni pieleen – auton naamailmettä muutetaan ilmeisesti vain muutaman kuukauden jälkeen

Fordin vuonna 1964 lanseeraama Mustang perusti poniautojen luokan ja oli niin suuri hitti, että arkkivihollinen Chevroletin piti kehittää nopeasti oma tulkintansa samasta aiheesta. Camaroksi nimetty haastaja saatiin valmiiksi mallivuodeksi 1967, ja se kilpaili Mustangin rinnalla 2000-luvun alkuun asti. Sitten seurasi useamman vuoden tauko, kunnes retrotyylisesti muotoiltu viidennen sukupolven Camaro esiteltiin vuonna 2009.

Nykyinen Camaro edustaa mallisarjan kuudetta sukupolvea, ja se on ollut myynnissä reilut kolme vuotta. Entistä aggressiivisemmin ja terävämmin muotoiltu muskeliauto ei ole kuitenkaan vedonnut ostajiin nyky-Mustangin tapaan, joten Camaro sai faceliftin jo tämän vuoden keväällä. Perusmallien naamailme ei muuttunut kovin radikaalisti, mutta SS-sporttiversiosta tuli edestäpäin suorastaan omituisen näköinen. Musta maski ulottuu nyt pitkälle alas asti, ja Chevyn rusettilogo siirrettiin maskista puskuriin.

Flowtieksi nimetyn rusetin läpi virtaa jäähdytysilmaa moottorille, mutta ratkaisu on esteettisesti vähintäänkin kyseenalainen. Mallivuoden 2019 Camarot ovat vasta saapumassa jenkkidiilereille, mutta nokan uusi muoto ei ole ilmeisesti ainakaan lisännyt kysyntää kasvojenkohotuksen saanutta muskeliautoa kohtaan. Niinpä GM Authority -sivusto kertoo, että Chevrolet on jo tekemässä muutoksia vasta lanseeratun Camaron naamailmeeseen.

Niistä saadaan esimakua Las Vegasin SEMA Show’ssa tämän kuun lopussa esiteltävän yksittäiskappaleen myötä, joka on nimetty Camaro SS Shock -konseptiksi. Nimi tulee auton räikeän keltaisesta signaaliväristä, mutta tähän Camaroon on tehty muitakin muutoksia. Puskurin puolelle ulottuva maski on nyt maalattu korinväriseksi, ja rusettilogo on jälleen perinteisellä paikalla maskissa.

Uusitun Camaron saapumisaikataulusta ei ole vielä mitään tietoa, mutta asiasta saatetaan kertoa jo SEMA Show’ssa Shock-konseptin esittelyn yhteydessä. Maailman suurin tuning-show avaa ovensa 30.10., ja se kerää jälleen paikalle lukemattoman määrän osavalmistajia ja kustompajoja autonvalmistajien lisäksi.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Tyyliniekan uusimmat