Cannonball Run -tapahtuman isä, Steve Goldfield, vieraili Suomessa – katso haastattelu ja otteita kilpailusta

Cannonball Run on legendaarinen yhdysvaltalainen autokilpailu, joka ajettiin pitkän tauon jälkeen viime vuoden loppupuolella Massachusettsin Lenoxista kuuden osavaltion halki Floridan Key Westiin ja sieltä edelleen laivalla ja lentokoneella Kuuban Havannaan. Kilpailussa nähtiin osanottajia ympäri maailman ja mukana oli myös yksi suomalaistiimi! Kilpailun henki on nauttia ajamisesta upeissa maisemissa ja upeilla autoilla.

Kilpailussakin mukana ollut Stara.fi haastatteli tapahtuman isähahmoa, Steve Goldfieldiä, hänen vieraillessaan äskettäin Helsingissä. Haastattelu tapahtui suomalaisittain oikeissa ympyröissä, eli saunassa. No, ei aivan lauteilla, mutta Hernesaaren rannassa sijaitsevan Löyly -saunan ravintolatiloissa.

Goldfield kertoo osallistuneensa erilaisiin autokilpailuihin ystäviensä kanssa jo kolmetoista vuotta, ja he päättivät luoda autokilpailun, joka olisi kaikkea mitä he haluaisivat kilpailun olevan. Hän kertoo mm. Canonball Runin päivittäisten ajomatkojen olevan rajoitettu 300 mailiin, jotta ajamisen hauskuus säilyisi, eikä ajosta tulisi liian väsyttävää. Hän kertoo myös reittivalintojen perustuvan enemmän maisemiin ja mutkateihin, kuin tylsiin moottoriteihin. Yksi reitin hienoimmista teistä oli kuuluisa mutkapätkä, Tail of the Dragon.

Cannonball Runin aikana myös majoituspuitteet ovat kunnossa ja Goldfield kertookin, että järjestäjät haluavat tarjota osallistujille kaikin puolin viiden tähden kokemuksen. Cannonball Run tarjoaa myös uusia kokemuksia, sillä he haluavat tarjota joka vuosi jotain uutta. Viime vuoden kisassa uutuutena oli Kuuba – kukaan ei ollut sitä ennen tehnyt rallia, joka päättyy Kuubaan.

Tämän vuoden Cannonball Run starttaa Yhdysvaltojen kuuluisimmasta autokaupungista, Detroitista, ja sen ensimmäinen etappi on Mackinac -saari, jossa ei saa ajaa autoilla!? Kilpailijat viedään hetkeksi ajassa taaksepäin ja laitetaan hevoskärryihin. Matkan varrella poiketaan kilparadalla ja paikassa, joka on toistaiseksi salaisuus, kuten moni muukin reitin varrella nähtävä yllätys. Cannonball Run 2017:n maali löytyy 2500 mailin ajon jälkeen Cancunista, Meksikosta.

Lue lisää