Superautot kisaavat kuuden osavaltion halki – legendaarinen Cannonball Run starttasi hetki sitten

Cannonball Run, eli suomeksi kanuunankuularalli on legendaarinen yhdysvaltalainen autokilpailu, joka ajetaan tänä vuonna Massachusettsin Lenoxista kuuden osavaltion halki Floridan Key Westiin ja sieltä edelleen laivalla ja lentokoneella Kuuban Havannaan.

cannonballrun-01

Cannonball Run on pitänyt vuosikymmenien tauon, mutta se on nyt herätetty uudelleen eloon. Tapahtuma on saanut nimensä Erwin ”Cannonball” Bakerilta, joka ajoi vuonna 1914 moottoripyörällä ensimmäisenä Yhdysvaltojen halki vain 11 päivässä. Hän on tehnyt saman myös autolla ja tahkonut ennätyksen New Yorkista Los Angelesiin vuonna 1933. Tänä vuonna Cannonball Run tekee paluun Yhdysvalloissa, ja ensi vuonna nähdään myös Euroopan versio!

Cannonball Run 2016 kestää peräti yhdeksän päivää ja sen reitti koostuu seuraavista paikkakunnista: Lenox, MA – Hershey, PA – White Sulphur Springs, WV – Robbinsville, NC – Atlanta, GA – Amelia Island, FL – Palm Beach, FL – Key West, FL – Havana, Cuba.

Mukana on noin nelisenkymmentä loisto- ja superautoa, jotka ovat lähteneet juuri matkaan Lenoxista. Tien päällä nähdään mm. seuraavia automerkkejä: Ferrari, Lamborghini, Pagani, Bentley ja Rolls Royce. Joukossa on myös todella kalliita, jopa useamman miljoonan hyperautoja, kuten mm. Ferrari LaFerrari.

cannonballrun-06

Suosittelemme

Viihdelehti Stara ja Jokamies seuraavat tiiviisti kilpailun tapahtumia. Staran päätoimittaja Jocka Träskbäck on myös itse mukana suomalaistiimissä, johon kuuluu kolme suomalaismiestä. Heidän autonaan on avo BMW 640.

Pysy kanavalla, luvassa reissuraporttia matkan varrelta!

LähdeStara.fi

Lue lisää