Brittikuski ylsi kovaan suoritukseen Nürburgringillä – kierros Volkkarin täysin vakiolla pakulla sujui alle kymmenessä minuutissa

Saksan Eifel-vuoriston syleilyssä kiemurtelevalla Nürburgringin Nordschleifella, eli Pohjoislenkillä on viime aikoina tehtailtu uusia kierrosennätyksiä mitä ihmeellisimmissä autoluokissa. Esimerkiksi Skoda ylsi hiljattain seitsemänpaikkaisten autojen ennätysaikaan tulevalla Kodiaq RS:llä, vaikka tuskin yksikään kolmen penkkirivin katumaasturin omistaja vie autoaan radalle. Legendaarisella radalla on nähty myös pakettiautoja ainakin huumoritarkoituksessa, ja yksi suoritus on ollut erityisen mieliinpainuva.

Nürburgringin kuningattarena tunnettu Sabine Schmitz vei nimittäin vuonna 2005 Ford Transitin yli 20 kilometrin mittaiselle Nordschleifelle. Ajo kuvattiin Top Gearin jaksoon, ja kierrosajaksi kellotettiin pakulle varsin kunnioitettavat 10 minuuttia ja 8,49 sekuntia. Tämä ei ole kuitenkaan nopein pakettiautolla ajettu kierros. Revon virittämällä Volkswagen T5:llä on nimittäin ylletty viisi vuotta sitten yhdeksän minuutin ja tarkalleen 57,36 sekunnin aikaan. Tässä autossa oli kuitenkin 220 heppaa, eli Sabine Schmitzin kierros täysin vakiolla Transitilla taisi olla suhteessa kovempaa tasoa.

Revon paku-VW:n aika kellotettiin kylläkin täyspitkällä radalla, kun taas Sabine Schmitz ajoi ns. bridge to gantry -version, joka jää noin 1,6 kilometriä lyhyemmäksi. Nyt brittiläinen ratakuski Rob Austin otti tähtäimeensä mahdollisimman kovaan aikaan yltämisen pakun ratissa radan tällä versiolla. HMS Racing -tiimiä edustava kuljettaja sai alleen 150-heppaisella dieselillä varustetun T6-korisen Transporterin brittiläiseltä pakettiautovuokraamolta, ja VW pidettiin täysin vakiokunnossa.

Rob Austin testasi Volkkaria radalla ensin parin päivän ajan, kunnes oli aika ryhtyä tositoimiin. Mies onnistui ajamaan kierroksen yhdeksässä minuutissa ja 58 sekunnissa, eli Sabine Schmitzin Transitin ratissa tykittämä aika parani noin 10 sekunnilla. Taakse jäi myös toinen tunnettu automies, eli Jeremy Clarkson. Hän ajoi vuonna 2004 dieselkoneisella Jaguar S-Typellä sekuntia hitaamman kierrosajan kuin Austin nyt Volkkarin pakulla. Clarksonin suoritus ei ollut muutenkaan mitään huipputasoa, koska Sabine Schmitz ylsi samalla autolla peräti 47 sekuntia nopeampaan aikaan.

Suosittelemme

Katso oheiselta videolta, kuinka Volkkarin paku kulkee osaavissa käsissä Nürburgringillä:

 

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Tyyliniekan uusimmat