Bollinger on tuleva täyssähköinen maastoauto

Bollinger tunnetaan James Bondin suosimana samppanjamerkkinä, mutta nyt puhutaan sähköautoista. Bollinger Motors on Hobartissa, New Yorkin osavaltiossa, majaa pitävä startup-yritys, joka kehittää täyssähköistä maastoautoa.

Yritys kaavailee julkistavansa uuden täyssähköisen maastoauton ensimmäisen prototyypin tänä kesänä. Toistaiseksi autosta on annettu vain vähän kuvia ja tietoja julkisuuteen ja tarjolla on vain kuva auton pohjarakenteesta ja hahmotelma auton korista.

Täysalumiininen runko painaa valmistajan mukaan vain 133 kiloa ja sen vääntölujuus on valmistajan mukaan huippuluokkaa. Tulevassa maastoautossa on luonnollisesti neliveto ja se soveltuu sekä kadulle että maastoon, mutta viihtyy valmistajan mukaan paremmin maastossa. Auton akseliväli on reilut 2,6 metriä ja raideleveys 173 cm. Auton lähestymiskulma on edessä 56 ja takana 53 astetta.  Maksimi sivukallistuma on 33 cm ja maavara noin 40 cm. Autossa on Citroënistä tuttu automaattisesti säätyvä itsenäinen hydropneumaattinen jousitus.

Bollingerin pääinsinööri, Karl Hacken, kertoo että auton runko on suunniteltu niin, että akusto saadaan sijoitettua mahdollisimman alas, mikä taas antaa autolle hyvin matalan painopisteen. Korin design on vielä salaisuus ja on mielenkiintoista nähdä tuleeko tästä ”insinöörin unelmasta” kulmikas ja käytännöllinen vai elegantti ja sulavalinjainen.

Lue lisää