BMW X3:n facelift-version kuvat vuosivat julkisuuteen – sähkömallikin saa kasvojenkohotuksen jo alle vuoden markkinoillaolon jälkeen

Kiinasta vuotaa säännöllisin väliajoin täysin naamioimattomia kuvia uusista automalleista, koska ne pitää luokitella paikallisen teollisuus- ja informaatioteknologiaministeriön vaatimusten mukaisesti. Tällä kertaa ministeriön nettisivuille putkahtivat BMW X3:n facelift-version kuvat.

Nykyinen kolmannen sukupolven X3 lanseerattiin markkinoille vuonna 2017, eli kasvojenkohotus tulee automaailman normaalin uudistumistahdin mukaisesti. Täyssähköisen iX3:n osalta aikataulu on kuitenkin vähän yllättävä, koska X3:n sähkömalli esiteltiin vasta viime heinäkuussa. BMW haluaa pitää X3-malliston jatkossakin yhtenäisen näköisenä, joten siksi myös iX3 saa jo nyt osansa faceliftistä.

Vaikka kuvissa esiintyvät kasvojenkohotuksen saaneen X3:n Kiina-mallit, Euroopan versioiden pitäisi näyttää käytännössä identtisiltä kiinankielisiä mallimerkintöjä lukuun ottamatta. BMW on viime aikoina tuonut jättikokoisia munuaisia moniin uutuuksiinsa, mutta X3:n munuaismaski kasvaa kokoa vain hitusen. Maskin molemmat puolet yhdistyvät kuitenkin toisiinsa keskipannalla, jota on hyödynnetty muissakin uusissa Bemareissa. Lisäksi etuvaloumpiot muuttuvat hieman entistä teräväkulmaisemmiksi, mutta muutoksen havaitseminen vaatii jo todellisen asiantuntijan tai vanhan mallin vierelle.

Sekä kuvissa esiintyvässä X3 xDrive 30i:ssä että täyssähköisessä iX3:ssa on M Sport -paketti, joka tuo mukanaan kovin monilla kulmilla ja kanttauksilla varustetun etupuskurin. Samaa tyyliä löytyy takapuskuristakin, joka on lisäksi saanut yläkulmiinsa valeilmanpoistoaukot. Bensakoneisen X3:n takadiffuusorin alta pilkottavat kulmikkaat putkenpäät, joita ei sähköversiossa luonnollisesti ole. Puskuri on kuitenkin sama, mutta tehostevärinä on käytetty hopeaa umpinaisen munuaismaskin reunojen tavoin. Takavalot vaikuttaisivat olevan entistä tummemmat, ja niidenkin grafiikasta löytyy aiempaa kulmikkaampia muotoja.

Suosittelemme

Sisätiloihin saattaa puolestaan tulla BMW:n uusi iDrive 8 -tietoviihdejärjestelmä, ja polttomoottori-X3:n moottorivalikoimaa täydennetään todennäköisesti uusilla kevythybridivaihtoehdoilla. X3:n facelift esitellään ilmeisesti ensi kuun aikana, ja X3 M -huippuversio seuraa perässä loppuvuodesta tai viimeistään ensi vuoden alussa. Sama koskee myös coupé-kattoista X4:ää, joka jakaa tekniikkansa X3:n kanssa.

Lue lisää