BMW tuo markkinoille uuden sporttidieselin – M340d on 340-heppainen mieto hybridi nelivedolla

Dieseleiden ystävillä ei ole ollut viime aikoina helppoa, kun yhä useampi autonvalmistaja on poistanut koko moottorityypin valikoimastaan. BMW jaksaa kuitenkin uskoa dieselinkin tulevaisuuteen sähköistymisen rinnalla, ja niinpä baijerilaiset esittelevät Geneven autonäyttelyssä uuden sporttidieselin 3-sarjan huipulle.

Vajaan parin viikon kuluttua ovensa avaavassa autoshow’ssa nähdään uusi M340d xDrive, jota saa sekä sedanina että Touring-farmarina. Molempia vauhdittaa TwinPower Turbo -markkinointinimellä ryyditetty ahdettu kolmilitrainen suora kuutonen, jossa on alumiininen kampikammio ja sylinterinkansi. Kaksivaiheisen ahtamisen pitäisi kuulemma taata erinomainen kaasuvaste, ja lämpöjen hallintaan sekä ahtoilman jäähdytykseenkin on kiinnitetty erityishuomiota.

Lisäksi tavoitteena on ollut maksimiväännön saavuttaminen mahdollisimman pienillä kierroksilla, ja 700 newtonin vääntö onkin käytettävissä jo 1750 rundin kohdalla. Huipputehoksi ilmoitetaan puolestaan mukavat 340 hevosvoimaa. Dieselkoneen parina toimii 48 voltin starttigeneraattori, josta irtoaa 11 hepan lisäteho. Starttigeneraattorin avulla luotu mieto hybridijärjestelmä ottaa myös talteen jarrutusenergiaa, joten taloudellisuudenkin pitäisi olla kunnossa. Virallinen keskikulutus on parhaimmillaan vain 5,3 litraa ja hiilidioksidipäästöt 139 grammaa kilometriä kohti.

Nämä luvut jäävät kuitenkin vain haaveeksi, kun auton suorituskykyä hyödynnetään kunnolla. Sedan kiihtyy tehtaan mukaan 4,6 sekunnissa nollasta sataan, kun taas farkulla kestää samassa suorituksessa 0,2 sekuntia pidempään. Molemmissa korimalleissa on myös M Sport -pakoputkisto vakiona, ja Euro 6d -päästömääräysten pitäisi täyttyä ongelmitta. Turbodieselin muhkeat voimavarat välitetään kaikille neljälle pyörälle kahdeksanpykäläisen Steptronic Sport -automaatin kautta. Taka-akselilta löytyy M Sport -tasauspyörästö, ja jousituksin on samaa M Sport -kaliiberia.

Suosittelemme

Lisähintaan tarjolla on vielä mukautuvilla iskunvaimentimilla varustettu M-jousitus, kun taas jarrut ovat jo vakiona perusmalleja tuhdimpaa tavaraa. Edessä luotetaan 348-millisiin levyihin ja nelimäntäisiin satuloihin, ja takaa löytyy 345-milliset levyt yksimäntäisillä satuloilla. Ulkoa uudet urheiludieselit erottaa M Sport -korisarjan lisäksi mm. kennokuvioisesta munuaismaskista, harmaasta tehosteväristä ja hillitystä spoilerilipasta sedanin takaluukun päällä.

Ohjaamoa on puolestaan höystetty esimerkiksi sporttipenkeillä, vaihtoläpysköillä varustetulla M:n nahkaratilla, M:n lattiamatoilla sekä alumiinikoristeilla. Uusi M340d tullee Suomessakin myyntiin tämän vuoden aikana, mutta hinnoista ei ole vielä mitään tietoa.

LähdeCarscoops

Lue lisää