BMW palaa Le Mansiin uudella M8:lla – tässä ovat ensimmäiset kuvat kilpurin testeistä

BMW on herättämässä henkiin merkin lippulaivana toimivan 8-sarjan Coupén. Nykyisen 6-sarjan saappaisiin astuvasta autosta saatiin esimakua jo toukokuussa, kun baijerilaiset esittelivät Italian Como-järven rannalla kuvankauniin konseptiversion. Tuotantomallikin on bongattu testiajoissa moneen kertaan, ja myös tuleva M8 on jo tuotu julkisuuteen vielä vahvasti naamioituna.

Lisäksi BMW on ilmoittanut, että auton pohjalta kehitetään M8 GTE -niminen kilpuri, joka toimii nykyisen M6 GT3 GTLM:n manttelinperijänä. Kilpa-autosta julkaistiin pari päivää sitten ensimmäinen virallinen tiiserikuva, ja nyt se bongattiin koko komeudessaan Saksan Lausitzringillä ajetuissa testeissä. Kilpurin päälläkin on vielä jonkin verran naamiointikuviota, mutta erityisesti auton etupään muodoista saadaan hyvä käsitys.

M8 GTE:n munuaismaski ja etuvalot erottuvat jo varsin hyvin naamiointiteipin alta. Munuaiset ovat pykälää tai paria pienemmät kuin konseptiautossa, ja nokkaa ei ole kallistettu yhtä vahvasti eteenpäin. Muuten korin peruslinjat ovat pitkälti ennallaan, ja kattolinja on säilynyt yhtä vauhdikkaana. Kilpa-autossa on toki aivan eri kaliiberin lokasuojanlevitykset kuin katuversiossa, ja konepeltiä puhkovat massiiviset ilmanpoistoaukot. Ilmaa imetään sisään etupuskurin isosta kidasta, ja takapään diffuusori sekä takasiipi huolehtivat downforcesta.

M8 GTE astuu ensimmäistä kertaa tositoimiin ensi tammikuussa, kun Floridan Daytonassa ajetaan perinteikäs 24 tunnin kisa. BMW tekee autolla myös paluun vielä legendaarisempaan pitkän matkan koitokseen, eli kesäkuussa ajettavaan Le Mansin 24 tunnin kilpailuun. Baijerilaiset palaavat Ranskan maaperälle tehdastiiminä kuuden vuoden poissaolon jälkeen. Tarkoituksena on haastaa GTE-luokassa mm. Porsche 911 RSR, Ferrari 488, Aston Martin Vantage, Ford GT ja Corvette C7.R, joten kovista kilpakumppaneista ei ole ainakaan pulaa.

Suosittelemme

Le Mansin kisa on osa FIA:n World Endurance Championship -nimistä sarjaa, jonka LM GTE -luokkaa varten upouusi M8 GTE kehitetään. Lisäksi autolla aiotaan kilpailla Atlantin toisella puolella IMSA WeatherTech SportsCar Championship -sarjassa. Kilpuri pääsee muuten tositoimiin hyvissä ajoin, koska 8-sarjan ja M8:n tuotantomallit tulevat myyntiin vasta myöhemmin ensi vuoden aikana.

LähdeCarscoops

Lue lisää