BMW E46 M3 ja sen 3,2-litrainen moottori tuottavat iloa kaikille aisteille

Yhdysvaltain Floridassa olisi tarjolla BMW E46 M3 -avoauto, jolla on ajettu vain 30 000 mailia.

Kuva: Bring a Trailer.

BMW on tuonut autoilijoiden nautittavaksi uskomattomia moottoreita vuosikymmenten aikana. Yksi näistä mieleenpainuvimmista voimanlähteistä on kiidättänyt E46 M3, Z3 M, M Coupe ja Z4 M -malleja. Kyseessä on S54-koodilla tunnettu mylly, ja se on kiistatta yksi valmistajansa hienoimmista.

BMW M3 -mallissa 3,2-litrainen vapaasti hengittävä suora kuutoskone tuotti 338 heppaa, ja 365 Nm vääntömomenttia. Moottori muistetaan korkealle kiertävänä, ja mekaanisesta ulvonnastaan. Parhaiten tähän mainioon keksintöön pääsee tutustumaan E46 M3 -mallin kautta, jonka avoversiosta on huutokaupattava erityisen hieno esimerkki.

Kuva: Bring a Trailer.
Kuva: Bring a Trailer.

Auto on laitetty myyntiin Bring a Trailerin kautta, ja kyseessä on vuoden 2005 malli, jolla on ajettu vain 30 000 mailia (48 000 km). Ostajan onnea voi himmentää tieto uutuuttaan kiillelleen auton kokemasta toukokuisesta onnettomuudesta vuonna 2006, jonka seurauksena Bemarin etupuskuri, konepelti ja vasen etulokasuoja saivat siipeensä. Nämä ovat kuitenkin jo aikoja sitten korjattu, ja ainakaan kuvista ei osaisi erinomaisen hyväkuntoiselta näyttävästä Ämmästä moista uskoa.

Auton aiemmat omistajat ovat pitäneet sitä suurelta osin varastossa, mutta nyt M3 uhkuu menohaluja 18-tuuman APEX ARC-8 -vanteilla varustettuna, jotka ovat saaneet kooltaan 245/40 eteen, ja 275/35 taakse Michelin Pilot Sport 4S -renkaat.

Kuva: Bring a Trailer.

18-vuoden iästä huolimatta auton sisustus on vaikuttaa yllättävän hyväkuntoiselta. Mustalla Nappa-nahkalla verhoillut etuistuimet ovat lämmitettävät ja sähkösäädettävät. Varustukseen kuuluvat myös urheilullinen vakionopeussäädin, BMW Business CD-stereosoitin ja Harman Kardon -äänijärjestelmä. Taittuva pehmeä katto näyttää myös toimivan saumattomasti omistajan ottamalla videolla, joten kyseessä on varmasti potentiaalisia ostajia houkutteleva Bimmeri.

Suosittelemme

Haluttavuuden sinetöi kuusivaihteinen manuaalivaihteisto, eikä sitä huonompi SMG, jolla autoa myös tarjottiin asiakkaille. Kirjoitushetkellä huudon sulkeutumiseen on kaksi päivää, ja tummanpuhuvasta sportti-Bemusta on jo ehditty tarjota 17500 taalaa, mutta hinta noussee varmasti vielä tästä.

LähdeCarscoops

Lue lisää