Frankfurtin autonäyttelyssä esitelty BMW Concept 4 tarjoaa maistiaisia tulevasta 4-sarjan Coupé-mallista

68. Frankfurtin autonäyttely on parasta aikaa käynnissä ja Jokamies.fi on mukana tutustumassa autoilun tulevaisuutta väläytteleviin konsepteihin ja uusimpiin automalleihin. BMW Concept 4 on 4-sarjan tulevaisuutta väläyttelevä tutkielma, joka keskittyy Coupé-mallin syvimpään olemukseen.

BMW Concept 4 BMW Concept 4

Concept 4 on todella upeasti muotoiltu luomus, joka hivelee silmiä lähes joka kulmasta katsottaessa. Katse ei tosin voi olla kiinnittymättä valtavan kokoiseen jäähdyttimen säleikköön, joka hallitsee auton keulan keskiosaa vahvalla otteella. BMW esitteli suurta munuaismaskia jo uuden 7-sarjan yhteydessä, mutta Concept 4:n maski on viety vieläkin pidemmälle.

– Munuaismaski on aina ollut BMW:n tunnusmerkki. Concept 4:n maski on tehty itsevarmasti ja tyylikkäästi. Se antaa samalla viitteitä tulevasta 4-sarjan ilmeestä, kertoo BMW:n pääsuunnittelija Domagoj Dukec.

Suuri maski jakaa varmasti mielipiteitä, mutta toisaalta tämä on perinteitä kunnioittavalle saksalaismerkille aika rohkea veto, mistä voi antaa yhden pisteen. Nähtäväksi jää, onko maski saman kokoinen tulevan 4-sarjalaisen tuotantomallin keulassa, ja ehkä silmä tottuu, kun annamme sille vähän aikaa.

BMW Concept 4
Kuva: Jokamies.fi
BMW Concept 4
Kuva: Jokamies.fi

Maskin suurentuessa, ajovalot ovat kuitenkin pienentyneet ja Concept 4 selvästi siristelee silmiään. Tämän on mahdollistanut koko ajan kehittyvä LED-valotekniikka – vaikka koko pienenee, valoteho todennäköisesti vain lisääntyy. Muita pienempään kokoon puristettuja yksityiskohtia ovat konseptiauton takavalot, sivupeilit ja ovenkahvat.

Suosittelemme

Tekniikasta ei tällä kertaa ollut puhetta, sillä konseptin tarkoitus on ainoastaan esitellä uutta muotoilua ja totuttaa katsojaa siihen mitä tuleman pitää. Toimittajamme paikan päällä raportoi lisää Frankfurtin uutuuksista, joten pysy “kanavalla”.

Lue lisää