BMW 5-sarjan sähköisessä testiversiossa on enemmän potkua kuin M5:ssa

BMW toi #NEXTGen -tapahtuman yhteydessä näytille melkoisen pirteän tutkielman vitossarjan mallista. Kyseessä on Power BEV -niminen, täyssähköisen voimalinjan saanut, perhesedanin koeversio, josta irtoaa peräti 530 kW / 720 hv sähköistä tehoa. M5-sporttimallin päihittävät tehot kiihdyttävät auton vain kolmessa sekunnissa 0-100km/h.

Kokeellista Power BEViä vauhdittaa kolme viidennen sukupolven sähkömoottoria, joista yksi on etuakselilla ja kaksi taka-akselilla. Kaikkia kolmea sähkömoottoria voidaan kontrolloida erikseen BMW:n e-torque vectoring-tekniikalla, mikä antaa huomattavasti laajemmat mahdollisuudet pidonhallintaan erityisesti ääritilanteissa – eli kovassa ajossa.

BMW ei kerro, mikä testiauton toimintamatka on, sillä tarkoituksena on vain testata tehokasta sähköistä voimalinjaa, sekä siihen liittyvää uutta pidonhallinta- ja ajonvakautusjärjestelmää. BMW on ilmoittanut jatkavansa polttomoottorien tuotantoa vielä pitkään, mutta kehittää tosissaan myös sähköistä voimalinjaa, mistä Power BEV on hyvä näyttö. Saa nähdä korvaako BEV:n voimalinja joskus legendaarisen M5:n polttomoottorin, mutta ainakin se on selvää, että sitä ei tapahdu muutaman vuoden sisään.

Lue lisää