Bentley esittelee Genevessä eksklusiivisen erikoismallin – yli 1,8 miljoonan euron hintaista Bacalaria valmistetaan vain reilut 10 kappaletta

Räätälintyönä tehtävillä Bentleyn erikoismalleilla on pitkät perinteet. Koripajojen kulta-aikoina lähes jokaisessa Bentleyssä oli erikoiskori, ja 1990-luvulla tässä lajissa kunnostautui muuan Brunein sulttaani tilaamiensa yksittäiskappaleiden myötä. Nyt brittimerkin Mulliner-divisoona herättää kunnianarvoiset perinteet jälleen henkiin.

Mulliner on toteuttanut viime vuosinakin Bentleyn asiakkaiden yksilöllisiä toiveita mm. varustelun, värien ja verhoilujen suhteen, mutta viimeisestä täysin räätälintyönä tehdystä autosta on jo 18 vuotta. Tuo laite oli Ison-Britannian kuningatar Elisabet II:n edustuskäyttöön suunniteltu State Limousine, joka tehtiin ison Arnagen pohjalta. Nyt Bentley Mulliner julkaisi puolestaan ensimmäiset tiedot ja tiiserikuvan Geneven autonäyttelyssä muutaman viikon päästä esiteltävästä uutuudesta, joka on nimetty Bacalariksi.

Bacalar ei jää aivan yksittäiskappaleeksi, vaan sitä valmistetaan 10-12 yksilöä käsittävä piensarja brittimerkin parhaille asiakkaille. Heillä pitää olla suhteiden lisäksi myös lompakko kunnossa, koska uutuuden verottomaksi hinnaksi kerrotaan yli 1,8 miljoonaa euroa. Tämän summan vastapainoksi ostajat pääsevät valitsemaan autonsa värit ja varusteet toiveidensa mukaisesti parhaassa coachbuilt-hengessä.

Bacalar on GT-luokan auto, jonka muotoilu on kuulemma saanut vaikutteita brittimerkin viime kesänä esittelemästä EXP 100 GT -tutkielmasta. Luvassa on ilmeisesti kaksipaikkainen avoauto, josta suostuttiin paljastamaan nimen lisäksi vasta vanteiden design. Uutuuden mittasuhteilta sopii odottaa vastaavaa dramatiikkaa kuin EXP 100 GT:ssä, mutta konseptin sähkövoimanlähde jää vain haaveeksi. Bacalaria vauhdittanee sen sijaan Continental GT:n ja Flying Spurin nokalta tuttu tupla-ahdettu kuusilitrainen W12, joka tuottaa reilusti yli 600 hevosvoimaa.

Voimanlähteestä ei siis löydy ekohenkeä, mutta autossa käytetään kuulemma muuten kestäviä ja eettisin perustein hankittuja materiaaleja. Yhteys luontoon löytyy myös uutuuden nimestä, koska Bacalar on Meksikossa sijaitseva, kirkkaan sinisestä ja turkoosista vedestään tunnettu järvi. Ehkäpä tämä kertoo jotakin myös Genevessä nähtävän auton väristä. Bacalar ei muuten jää Bentleyn ainoaksi uudeksi piensarja-autoksi, vaan Mulliner aikoo kehittää lähitulevaisuudessa muitakin vastaavia coachbuilt-malleja koriräätälien parhaiden perinteiden mukaisesti.

LähdeCarscoops

Lue lisää