Yorkshiren huikea autotapahtuma kokosi yhteen 40 miljoonan euron arvosta klassikkoja

Benjafield’s Yorkshire Buccaneer -tapahtumassa nähtiin kymmeniä, vanhemmasta päästä olevia, tuiki harvinaisia klassikkoautoja. Vanhimmat tapahtumaan osallistuneet autot olivat lähes satavuotiaita ja autojen yhteenlaskettu arvo on noin nelisenkymmentä miljoonaa euroa.

Benjafield’s Racing Clubin 17.10.2016 järjestämään tapahtumaan osallistui kaiken kaikkiaan 41 vintage-autoa, joista peräti 25 oli Bentley -merkkisiä. Autot ajoivat kilpaa Tockwith karting-, Harewood Hill Climb- ja Bramham Park -radoilla, sekä vanhoilla RAF:n kiitoradoilla. Ajokilometrejä kertyi yhteenlaskettuna peräti 4000 mailia. Tapahtuman voittaja-autoksi valikoitui vuoden 1934 Bentley.

Benjafield’s Racing Club järjestää joka vuosi tapahtuman, jonka pidetään satunnaisesti valitun jäsenen kotimaassa ja tällä kertaa arpa osui englantilaisen Jonathan Turnerin kohdalle. Tapahtumapaikkana oli Turnerin huikea koti, 1800-luvun alussa rakennettu Bowcliffe Hall. Isäntä osallistui tapahtumaan kolmelitraisella vuoden 1925 Bentleyn tehdastiimin kilpa-autolla. Autolla oli ennen tapahtumaa ajettu mm. Classic Le Mans -kilpailu.

Tapahtuman voittajat:

Kokonaiskilpailun voitto: Olaf ja Marjot Pothoven, 1934 Bentley
Toinen sija: Jeremy ja Sian Brewster,  Le Francis
Nopein Hillclimb: Robert ja Jane Abrey, Bentley 61/2

Kuvagalleria:

Suosittelemme

 

 

Aihepiirin uusimmat

Aitoja muskelijenkkejä tulee vielä kerran Eurooppaan – Dodge laivaa Atlantin tälle puolelle 55 Swinger-Challengeria ja -Chargeria

Dodgenkin tulevaisuus on sähköinen, mutta sitä odotellessa muskeliautoistaan tunnettu merkki on lanseerannut markkinoille koko liudan ”Last Call” -erikoisversioita viimeisistä V8-malleistaan. Niitä saadaan myös Eurooppaan pienenpienen erän verran.

Mersun sähköautot saavat “johtotähdet” myös päiväajovaloihin – mallina toimii äskettäin esitelty CLA-konsepti

Mercedes-Benzin EQ-brändättyjen sähköautojen muotoilu ei ole ollut kovin mieleenpainuvaa, koska hieman mitäänsanomattomilla pehmeänpyöreillä linjoilla on pyritty ennen kaikkea pieneen ilmanvastukseen. Jatkossa tiedossa on kuitenkin omaleimaisempaa designia.

Yhden perheen omistama huippuhieno 1967 Pontiac GTO on muskeliautojen aatelia

Jotkut voisivat kutsua tätä autoa jo ylientisöidyksi, mutta voiko 57-vuotiaalle perhekalleudelle antaa liikaa hellyyttä?

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Tyyliniekan uusimmat