Avo-Golfin perillinen on tässä – VW esitteli katottoman katumaasturin

Avoautot ovat kuuluneet Volkswagenin mallistoon merkin syntyhetkistä lähtien. Karmannin koritehtaan valmistama avokupla oli varsinainen kestosuosikki, kunnes turvakaarella varustettu ensimmäisen sukupolven Golf Cabriolet otti lopulta sen paikan vuodesta 1979 lähtien. Karmann vastasi myös avo-Golfin tuotannosta, joka pysyi ykköskorin voimin mallistossa 1990-luvun alkupuolelle asti. Sen jälkeen sarjassa seurasivat kolmoskorisen Golfin avomalli, sen pohjalta tehty nelos-Golfia matkiva facelift ja lopulta Golfin kuudennen sukupolven turvakaareton avoversio.

Viimeisin katoton Golf poistui valikoimasta kolmisen vuotta sitten, ja nykyisestä seiskakorista ei ole Cabrioletia enää nähty. Sen sijaan VW on tarjonnut avomallista Beetleä, mutta tämänkin auton valmistus lopetettiin tänä kesänä. Sekä Golfin että Beetlen avoversioiden saappaisiin astuu nyt T-Roc-crossoverin katoton malli, joka tuodaan suuren yleisön eteen muutaman viikon päästä Frankfurtin autonäyttelyssä. Avomallinen katumaasturi ei ole enää mikään uusi idea, koska ainakin Nissan ja Range Rover ovat kokeilleet sitä huonolla menestyksellä. Ehkäpä Volkkaria onnistaa paremmin, koska T-Roc Cabriolet jäänee hinnaltaan esimerkiksi avokattoista Range Rover Evoquea huomattavasti edullisemmaksi.

VW:n ainoana avoautona jatkossa toimivaa T-Roc Cabrioletia ei ole tehty helpoimman kaavan mukaan. Auton akseliväli on 37 milliä pidempi kuin tavallisessa T-Rocissa, ja kokonaispituus on venähtänyt 34 millin verran. Ovia on luonnollisesti vain kaksi umpimallin neljän sijasta, ja korirakennetta on vahvistettu monista kohdista kompensoimaan puuttuvaa kattoa. Vahvistuksia on sijoitettu mm. alustaan, kylkipaneeleihin, apurunkoihin, oviin sekä tuulilasinkarmiin.

Kangaskatto on puolestaan lainattu käytännössä suoraan viimeiseksi jääneestä avo-Golfista. Katto avautuu yhdeksässä sekunnissa, ja se toimii myös vauhdissa 30,5 km/h:n nopeuteen asti. Rättikatto vaatii tietysti oman tilansa, ja niinpä takaluukun volyymi on kutistunut 161 litralla perusmalliseen T-Rociin verrattuna. Jäljelle jää 284 litran tavaratila, joka riittänee useimmille avoautoilijoille. Ympäriajon uhatessa takapenkin takaa ponnahtavat automaattisesti turvakaaret, ja avokatumaasturiin saa jopa vetokoukun.

Suosittelemme

Voimanlähteeksi voi valita joko 115-heppaisen litran kokoisen kolmipytyn tai 150 hevosvoiman tehon tuottavan 1,5-litraisen neloskoneen. Molemmat ovat bensaturboja, ja perusmallin vaihteistona palvelee kuusipykäläinen manuaali. Isomman koneen pariksi saa myös seitsemänvaihteisen DSG-kaksoiskytkinautomaatin. Varustetasojakin on tarjolla kaksi, eli Style ja sporttisempi R-Line. Stylessä on vakiona mm. 17-tuumaiset vanteet ja sisätilojen tunnelmavalaistus, kun taas R-Line tuo mukanaan esimerkiksi urheilullisemman alustan, sporttipenkit ja hieman näyttävämmät puskurit.

LähdeCarscoops

Lue lisää