Autonominen Robocar ajoi Goodwoodin radan täysin itsenäisesti – katso upea 360-video

Legendaarisen The Goodwood Festival of Speed -tapahtuman yhteydessä ajetaan vajaan kahden kilometrin mittainen ylämäkikilpailu, jossa nähdään monenlaisia ajoneuvoja. Osa ajoneuvoista on vuosikymmenien takaisia klassikkoja ja osa huippunykyaikaisia, jopa ennennäkemättömiä ajoneuvoja.

Roboracen valmistama Robocar on täyssähköinen ja autonominen kilpa-auto, jonka kuljettajana on Nvidia Drive PX 2 -tietokone. Keskusyksikkö kerää dataa tutkan, laser-tutkan, GPS:n, ultraäänen ja kameroiden avulla ja laskee oikeat ajolinjat sekunnin murto-osissa.

Robocar päästettiin ajamaan Goodwoodin radalle täysin itsenäisesti, mutta varotoimena kuitenkin ennen yleisön saapumista radan varteen. Upea 360-video näyttää, miten hienosti robottiauto suoriutuu radasta. Videon kuvakulmaa voi pyöritellä 360-astetta yhteensopivien laitteiden ruudulla.

Tässä testiajon jälkeinen video, jossa Robocar ajaan radan läpi yleisön edessä.

Aihepiirin uusimmat

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Tyyliniekan uusimmat