Auton tuonti Saksasta Suomeen kannattaa enää vain vähäpäästöisten tai arvoautojen kohdalla

Suomalaiset ovat perinteisesti tuoneet autoja Saksasta, missä suositut merkit ovat reippaasti edullisempia kuin Suomessa. Tuntuvaa säästöä syntyy kuitenkin vain, jos Saksasta tuodaan vähintään yli 50 000 euroa maksava auto tai esimerkiksi vähäpäästöinen hybridi. Syy tähän löytyy Suomen verotuskäytännöstä.

Vertailimme AutoUnclen hakukoneella yhdeksää suosittua vuosimallin 2011 autoa ja niiden tietoja sekä hintoja Suomen ja Saksan markkinoilla. Kävimme myös läpi Suomen tullin toukokuun 2015 tilastot sovelletuista verotuspäätöksistä. Vertailun kriteerinä on sellaiset päätökset, joissa tuontiauton käyttöönottovuosi on 2011 ja joiden matkamittarin kilometrit ja verotusarvo on mahdollisimman lähellä Suomen markkinoilla myynnissä olevien autojen mediaaniarvoja (km, vm. myyntihinta).

Suosituissa käyttöautoissa kuten VW Passat tai Golf VI, ei reissu Saksaan säästä juurikaan rahaa. Verojen jälkeen hyöty on rahassa noin 1000-3000 euroa. Summa uppoaa helposti matkalippuihin, majoitukseen, polttoaineeseen ja muihin matkakuluihin. Arvokkaampien tuontiautojen kohdalla tilanne on toinen. Esimerkiksi Audi Q7 3.0l V6 -mallin voi löytää jopa 20 000 € edullisemmin. Veroa kertyy reilut 10 000 € riippuen yksilöstä.

Verotuksen päästöpainotuksesta johtuen myös hybridimalien tuonti voi olla kannattavaa. Esimerkiksi Porsche Panamera S E-Hybrid 3,0l Coupe -mallin tuonnista Suomeen maksettiin syyskuussa 2014 veroa noin 12 000 euroa. Auto joka oli 21 000 km ajettu ja otettu käyttöön vuonna 2013, määrittyi Tullissa verotusarvoltaan noin 103 000 euroa. Suomessa vastaavat uudehkot hybridi -Porschet maksavat autoliikkeissä 120-150 000 euroa, kun Saksassa markkinoiden keskihinta liikkuu 80 – 90 000 euron välillä. Säästöä voi parhaimillaan tulla verojen jälkeen jopa 20 – 30 000 euroa.

autotuonti-saksa-taulukko1

autotuonti-saksa-taulukko2

Suosittelemme

Sopivaa tarjousta Saksasta etsiessä kannattaa tehdä kattavaa vertailua. Lisähyödyksi voi katsoa autojen varustelutason, joka on yleensä huomattavasti kattavampi kuin vastavissa kotimaisissa. Lisäksi auton kuntoa kannattaa verrata matkamittarin lukemaan, ja tehdä arviota myyjän luotettavuudesta.

AutoUncle on käytettyjen autojen hakukone, joka tähtää automarkkinoiden läpinäkyvyyden lisäämiseen. Kahden taskalaisveljeksen vuonna 2010 Aarhusissa perustama startup toimii jo useassa Euroopan maassa.  Tanskan veroviranomaiset (SKAT) käyttävät AutoUnclen kehittämää Autoscore –algoritmia arvioidessaan ajoneuvojen hintoja.

Aihepiirin uusimmat

MGB tekee comebackin tehokkaampana kuin koskaan – saatavilla ovat sekä bensa-V8 että sähköversio

Brittisporttien ikoneihin kuuluva MGB täytti hiljattain 60 vuotta. MG:n brändin alla tehdään nykyisin kiinalaisia sähköautoja, mutta myös aidosta asiasta tuotiin nyt tarjolle tyylikkäästi modernisoitu versio.

YangWang U8 kelluu ja kahlaa vedessä renkaitaan potkureina käyttäen

Eikä siinä vielä kaikki: 1 184 heppainen nelimoottorinen YangWang U8 sähköauto pystyy myös kääntymään paikoillaan 360-astetta.

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon. DEFA...

Tyyliniekan uusimmat