Autokohde Aurinkorannikolla – tutustuimme Málagan automuseoon

Monelle tulevat Espanjan Aurinkorannikosta mieleen lähinnä meri ja palmut, mutta Andalusian maakunnan eteläkärjestä löytyy monia muitakin nähtävyyksiä. Kaupunkilomaa voi viettää reilun puolen miljoonan asukkaan Málagassa, jonka tarjontaan kuuluu luonnollisesti lukuisia museoitakin. Niistä kuuluisin lienee kaupungin omalle pojalle Pablo Picassolle omistettu taidemuseo, mutta myös autoharrastajille löytyy oma kohteensa.

Se on kaupungin laitamilla historiallisessa tupakkatehtaassa sijaitseva Museo Automovilístico de Málaga, eli tuttavallisemmin Málagan automuseo. Museo on ollut olemassa reilut 10 vuotta, ja sen perustamisesta saadaan kiittää portugalilaista João Magalhãesia. Miehen isä aloitti museoautojen keräilemisen jo 1940-luvulla, ja kokoelma on sittemmin kasvanut myös seuraavien vuosikymmenien menopeleillä.

Magalhães on kerännyt mittavan omaisuuden muotialalla, mikä näkyy museossakin. Se ei nimittäin ole pelkkä automuseo, vaan näytteillä on myös autojen vuosikertoihin sopivia asusteita usein teemaan sopivan kulkupelin viereen sijoitettuna. Niinpä museokäynti tarjoaa nähtävää myös muodin historiasta kiinnostuneille. Autojen osalta valikoima ulottuu 1900-luvun alun laitteista aina 1980-luvulle saakka, ja esillä on myös uudempia yksittäiskappaleita sekä muutama kustomoitu tai rodattu auto.

Kokoelman arvokkaimpaan päähän kuuluu varmasti Mercedes-Benz 300 SL ”Lokinsiiven” ja Aston Martin DB4:n muodostama hopeanhohtoinen parivaljakko, ja onpa näytteillä myös tarkka kopio John Lennonin psykedeelisiin väreihin maalatusta limusiinikorisesta Rolls-Roycesta. Vuoden 1956 Ferrari 250 GT vaikuttaa puolestaan entisöimättömältä hienosti patinoituneen pintansa myötä, mutta suurin osa autoista on restauroitu jossakin vaiheessa elämäänsä. Monien näyttelykappaleiden Portugalin kilvet muistuttavat kokoelman isännästä, ja todellisten erikoisuuksien joukkoon kuuluu esimerkiksi kankaisella korilla päällystetty kolmipyöräinen tšekkoslovakialainen Velorex.

Suosittelemme

Museossa voi tutustua myös autojen moottoreihin, jotka on maalattu taideteoksen tavoin ja sijoitettu omiin lasivitriineihinsä. Sisäänkäynnin yhteydessä sijaitsee lisäksi museokauppa, josta voi hankkia ennen poistumista klassikkoautoteemaisia matkamuistoja. Museovierailu ei tee suurta lovea matkakassaan, koska aikuisten sisäänpääsy maksaa alle 10 euroa, jolle saa kattavan kokoelman myötä mukavasti vastinetta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.