Amerikkalainen virityspaja esitteli ultimaattisen äijäauton – tässä on Hennessey Goliath 6×6

Hennesseyn missiona on ollut vuodesta 1991 lähtien tehdä jo valmiiksi tehokkaista autoista tehokkaampia. Tuunauslistalta löytyy tuttuja automerkkejä, kuten Cadillac, Chevrolet, Dodge, Ford, GMC, Jaguar, Jeep, Lamborghini, Lincoln ja McLaren. Tämän lisäksi he ovat myös tehtailleet autoja omalla merkillä, josta esimerkkinä Hennessey Venom GT ja yli 1600 hevosvoiman teholla malliston nopein Venom F5, sekä nyt esiteltävä ultimaattinen äijäauto, Hennessey Goliath 6×6.

Hennessey Goliath 6×6 perustuu 2019 vuosimallin Chevrolet Silverado -avolavaan ja sen Trail Boss Z71 -erikoismalliin. Auton taakse on nyt istutettu kolmas akseli ja kaikki kuusi 20-tuumaisille vanteille asennettua 37-tuumaista maastorengasta vetävät Goliathia eteenpäin vaikeissakin paikoissa. Takapään jousitus on uusittu kokonaan ja auton entisestäänkin kelvollista maavaraa on nostettu kahdeksan tuumaa.

Hennessey Goliath 6×6 / Kuva: Hennessey

Goliathin keulalta löytyy Chevyn 6,2 litrainen V8 -moottori, jonka yhteyteen istutettu 2,9 litrainen remmiahdin. Tuloksena on hulppea 6200 kierroksen kohdalla saavutettava 705 hevosvoiman teho ja 4200 kierroksen kohdalla tarjolla oleva 915 Newtonmetrin vääntö. Mikäli tämä kuitenkin tuntuisi vähäiseltä, tarjolla on myös 808 hevosvoimainen versio. Tehokkaan moottorin ansiosta järkälemäinen Goliath kiihtyy 0-100 km/h noin 4-5 sekunnin sisällä, joten tälläkään Hennesseyllä ei jää jalkoihin missään.

Goliathin hintalappu on samassa suhteessa auton koon kanssa, sillä sen hinta Yhdysvalloissa on 375 000 dollaria. Mikäli auton haluaisi tuoda Suomeen, niin sen hinta saattaisi helposti tuplaantua.

Hennessey Goliath 6×6 / Kuva: Hennessey
Hennessey Goliath 6×6 / Kuva: Hennessey

Aihepiirin uusimmat

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Tyyliniekan uusimmat