Alle 9000 kilometriä ajettu Audi-harvinaisuus huutokaupataan pian – tämän Sport Quattron hinnan odotetaan nousevan yli puolen miljoonan euron

Pätkä-Quattrona tunnettu Audi Sport Quattro kuuluu rallin legendaarisen B-ryhmän luokittelumalleihin. Kaikki Sport Quattrot ovat hyvin harvinaisia, mutta tämän jutun auto on vielä astetta erikoisempi yksilö.

Harvinaisuuden selittää valmistusmäärä, koska Sport Quattroja tehtiin vuosina 1984-1986 ainoastaan 214 yksilöä. Tämä auto on aivan alkupäästä, eli se on vuodelta 1984. 40-vuotiaaksi ”museoautoksi” suoritusarvot ovat varsin mukavaa tasoa, koska upeaääninen viisimukinen 2,1-litrainen turbomylly luovuttaa 306 hevosvoiman huipputehon ja 350 newtonin maksimiväännön. Näillä eväillä satasen nopeuteen pyrähdetään parhaimmillaan noin 4,5 sekunnissa, jos viisipykäläistä manuaalia pystyy vain kepittämään tarpeeksi nopeasti.

Kuva: RM Sotheby’s

Tämän auton erikoisuutta lisää se, että kyseessä on yksi vain muutamista Japanin markkinoille uutena myydyistä yksilöistä. Audi oli siellä pitkään Yoshikuni Okamoto -nimisellä keräilijällä, jonka omistusaikana autoon tehtiin myös pieniä muutoksia. Kojelautaan on esimerkiksi sovitettu pieni Sonyn TV, ja takalasin yläreunan kohdalta kohoaa peräti neljä antennia.

Kuva: RM Sotheby’s

Japanista Sport Quattro laivattiin Amerikkaan, jossa auto on viihtynyt viimeisen vuosikymmenen ajan Pohjois-Amerikan rallisarjaan aikoinaan osallistuneen kuskin huomassa. Audia on säilytetty ilmastoidussa tilassa, joka toimi myös rallikuljettajan tiimin pääkonttorina. Rallia autolla ei ole kuitenkaan ajettu, ja muutkin autot ovat jääneet ilmeisen vähäisiksi. Niinpä Sport Quattron mittarissa on 40-vuotiaana vasta 8806 kilometrin ajomäärä.

Kuva: RM Sotheby’s

Valkoista ulkoväriä täydentävät valkoiset vanteet, kun taas osittain nahkaverhoillussa sisustassa yhdistellään kasarityylistä ruskean sävyä mustaan. Auton mukana tulevat alkuperäiset työkalut, tunkki, käyttöohjekirja, tuontipaperit sekä huoltolaskut. Sport Quattro tulee tarjolle RM Sotheby’sin Arizonassa tammikuun lopussa järjestämään huutokauppaan. Hinnan odotetaan ennakkoon nousevan 575 000 – 700 000 dollarin tasolle, mikä on euroissakin yli puoli miljoonaa.

Kuva: RM Sotheby’s
Kuva: RM Sotheby’s
Kuva: RM Sotheby’s
LähdeCarscoops

Lue lisää