Alle 9000 kilometriä ajettu Audi-harvinaisuus huutokaupataan pian – tämän Sport Quattron hinnan odotetaan nousevan yli puolen miljoonan euron

Pätkä-Quattrona tunnettu Audi Sport Quattro kuuluu rallin legendaarisen B-ryhmän luokittelumalleihin. Kaikki Sport Quattrot ovat hyvin harvinaisia, mutta tämän jutun auto on vielä astetta erikoisempi yksilö.

Harvinaisuuden selittää valmistusmäärä, koska Sport Quattroja tehtiin vuosina 1984-1986 ainoastaan 214 yksilöä. Tämä auto on aivan alkupäästä, eli se on vuodelta 1984. 40-vuotiaaksi ”museoautoksi” suoritusarvot ovat varsin mukavaa tasoa, koska upeaääninen viisimukinen 2,1-litrainen turbomylly luovuttaa 306 hevosvoiman huipputehon ja 350 newtonin maksimiväännön. Näillä eväillä satasen nopeuteen pyrähdetään parhaimmillaan noin 4,5 sekunnissa, jos viisipykäläistä manuaalia pystyy vain kepittämään tarpeeksi nopeasti.

Kuva: RM Sotheby’s

Tämän auton erikoisuutta lisää se, että kyseessä on yksi vain muutamista Japanin markkinoille uutena myydyistä yksilöistä. Audi oli siellä pitkään Yoshikuni Okamoto -nimisellä keräilijällä, jonka omistusaikana autoon tehtiin myös pieniä muutoksia. Kojelautaan on esimerkiksi sovitettu pieni Sonyn TV, ja takalasin yläreunan kohdalta kohoaa peräti neljä antennia.

Kuva: RM Sotheby’s

Japanista Sport Quattro laivattiin Amerikkaan, jossa auto on viihtynyt viimeisen vuosikymmenen ajan Pohjois-Amerikan rallisarjaan aikoinaan osallistuneen kuskin huomassa. Audia on säilytetty ilmastoidussa tilassa, joka toimi myös rallikuljettajan tiimin pääkonttorina. Rallia autolla ei ole kuitenkaan ajettu, ja muutkin autot ovat jääneet ilmeisen vähäisiksi. Niinpä Sport Quattron mittarissa on 40-vuotiaana vasta 8806 kilometrin ajomäärä.

Kuva: RM Sotheby’s

Valkoista ulkoväriä täydentävät valkoiset vanteet, kun taas osittain nahkaverhoillussa sisustassa yhdistellään kasarityylistä ruskean sävyä mustaan. Auton mukana tulevat alkuperäiset työkalut, tunkki, käyttöohjekirja, tuontipaperit sekä huoltolaskut. Sport Quattro tulee tarjolle RM Sotheby’sin Arizonassa tammikuun lopussa järjestämään huutokauppaan. Hinnan odotetaan ennakkoon nousevan 575 000 – 700 000 dollarin tasolle, mikä on euroissakin yli puoli miljoonaa.

Kuva: RM Sotheby’s
Kuva: RM Sotheby’s
Kuva: RM Sotheby’s
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis palkitsee työntekijöitään viime vuoden myynneistä miltei kahdella miljardilla eurolla

Viime vuoden vahvan myynnin jälkeen Stellantis palkitsee ahkeroijansa tuoreella ja muhkealla potilla, sillä työntekijät saavat yhteensä huikeat 1,9 miljardia euroa.

Nelipaikkaisten avo-Mersujen perinteet jatkuvat – uusi CLE Cabriolet korvaa sekä C- että E-sarjan avomallit

Mercedes esitteli viime kesänä aiemmat C- ja E-luokan coupét korvaavan kaksiovisen CLE Coupén, ja samassa yhteydessä vilautettiin myös avoversion ensimmäiset kuvat. Nyt CLE Cabrioletista julkaistiin kaikki viralliset tiedot sopivasti ennen keväällä tapahtuvaa myynnin aloitusta.

Tästä piti tulla BMW i8:n seuraaja – klassisen M1:n henkeä tavoitellut i16 ei kuitenkaan päässyt tuotantoon

BMW:n M-divisioonan lippulaivana toimiva möhkälemäinen XM-katumaasturi on herättänyt melkoisesti tunteita, joista useimmat eivät ole kovin positiivisia. Tunnemyrskyä ei liennyttäne sekään tieto, että asioiden mentyä toisin baijerilaisten valikoimaan voisi nyt kuulua keskimoottorinen urheiluauto alkuperäisen M1:n hengessä.

Jaguar Land Rover hidastaa sähköautosuunnitelmiaan – hybridit saavat lähivuosina suuremman painoarvon

Moni merkki on ilmoittanut julkisuuteen kunnianhimoisia sähköautotavoitteita, joista kiinni pitäminen voi olla kuitenkin vaikeaa markkinoilla viime aikoina tapahtuneiden muutosten jälkeen. Nyt päivitetyistä suunnitelmistaan kertoi intialaisen Tatan omistama brittiyhtymä Jaguar Land Rover.

Tyyliniekan uusimmat