Alfa-Romeo Giulia neliapila on upea ja nopea – Nürburgrin taittui ajassa 7:39

Alfa-Romeo esitteli äskettäin Frankfurtin autonäyttelyssä Giulia Quadrifoglio -mallin, joka on kaikin puolin superlatiivien arvoinen.

Giulia Quadrifoglio on varustettu Ferrarin tekniikkaan perustuvalla täysalumiinisella 2.9 litraisella V6 turbomoottorilla, joka tarjoaa kuljettajan käyttöön 510 hevosvoimaa ja 600 Newtonmetriä vääntöä. Kiihdys sataseen kestää vain 3,9 sekuntia ja huippunopeus on 307 kilometriä tunnissa. Tehosta huolimatta auton CO2-päästöt jäävät alle 200 grammaa kilometriä kohden, tarkalleen 198g/km, mikä nostaa Alfan luokkansa vähäpäästöisimmäksi.

Quadrifoglio tarkoittaa neliapilaa ja sitä, että kyseessä on mallisarjan kovin peli. Autolla ajettiin juuri Nürburgringin Nordschleife aikaan 7 minuuttia 39 sekuntia, joten peto on irti.

Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-12

Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-02

Giulia Quadrifoglion sisältä löytyy uusi hallinta- ja viihdejärjestelmä, sekä huippuluokan Harman Kardon hifit. Ohjaamo on viimeistelty taidokkaasti ja minimalistisen elegantisti. Kojelaudasta löytyy muovin lisäksi nahkaa korostetuin tikkauksin, harjattua alumiinia ja hiilikuitusomisteita.

Suosittelemme

 

Lue lisää