Airstream Trade Wind on tyylitietoisen seikkailijan valinta

Airstreamin uutuusvaunun maavaraa voidaan korottaa kolmen tuuman verran, ja aurinkopaneelit pitävät huolen, että virta ei katkea keskellä korpimaatakaan.

Kuva: Airstream.

Airstream-vaunujen kimalteleva alumiinikori on ollut aina näkemisen arvoinen, ja nyt yhdysvaltalaisvalmistaja on elvyttänyt tuotantoon klassisen Trade Wind -mallin vuosikymmenten takaa. Muovisten asuntovaunuautojen ja vaunulaatikoiden kyllästämän eurooppalaisen jenkkiautofanin silmään ajattoman tyylikäs amerikkalainen uutuusvaunu on silkkaa asuntovaunujen aatelia, mikä saa harmittelemaan moisen puuttumista suomalaisesta karavaanikulttuurista.

Valmistajansa mallistossa Internationalin ja Globetrotterin väliin asetettuva 2024 Trade Wind on 7,6 metriä pitkä vaunu, joka on suunniteltu käytettäväksi myös huonokuntoisemmilla teillä kaukana perinteisistä leirintäalueista. Tämän seurauksena malli lainaa joitakin ominaisuuksia Airstreamin Basecamp-mallista, ja se on varustettu 76 mm maavaran nostimella, sekä 29-tuuman Goodyearin Wrangler Workhorse -renkailla.

Kun on löytänyt tiensä keskelle ei mitään saa olla kiitollinen kolmesta runkoon asennetusta Battle Born -litiumakusta, jotka muodostavat yhdessä 810 Ah:n akkupatteriston. Se on neljä kertaa suurempi kuin muiden Airstream-matkaperävaunujen kapasiteetti, ja sen ansiosta vaunun omistajat voivat pysyä sähköverkon ulkopuolella pidempään.

Trade Wind on varustettu myös joukolla aurinkopaneeleja, jotka voivat tuottaa peräti 600 wattia tehoa. Tämä on puolestaan suunnilleen kaksinkertainen muiden Airstreamien kapasiteettiin verrattuna, ja se tarkoittaa, että matkailuvaunu lataa akkuja hitaaseen tahtiin koko päivän ajan. Matkustajat voivat seurata akkujen sielunelämää värinäytön kautta, ja säätää niiden käyttöä maksimoidakseen käytettävän ulkoilma-ajan. Airstreamin mukaan jokainen vaunun pistorasia voi ottaa virtansa suoraan akkupankista.

Kuva: Airstream.
Kuva: Airstream.

Trade Windin sisällä odottaa tilava oleskelutila, josta löytyvät televisio ja pöytä. Jälkimmäinen sijaitsee takaoven vieressä, joka avautuu ylöspäin. Ovesta löytyy myös kätevä liukuva ötökkäverho, joka estää hyönteisten hakeutumisen iholle ja aamuiseen appelsiinimehuusi.

Suosittelemme

Kuva: Airstream.

Keittiö on istutettu puoliväliin vaunua, ja sieltä löytyvät pesuallas, liesi ja jääkaappi. Ne ovat integroitu kaappeihin, joissa on astetta tymäkämpi lukitus, joka estää ovien avautumisen ajettaessa epätasaisessa maastossa. Trade Windissä on myös päivitetty 3000 watin invertteri ja laturi, mikä tarkoittaa, että mikroaaltouunia ja ilmastointilaitetta voidaan käyttää huoletta samanaikaisesti.

Vaunun varusteisiin kuuluvat lisäksi suihku ja kylpyhuone vessanpönttöineen. WC voidaan varustaa valinnaisella kompostikäymälällä, joka auttaa vähentämään veden käyttöä. Tämä puolestaan pidentää oleskeluaikaa kiinteän sähköverkon ulkopuolella. Vaunun makuuhuoneesta avautuvat ikkunaruutujen kautta panoraamanäkymät. Valittavana on yksi tilava sänky, tai vaihtoehtoisesti kaksi erillistä vuodetta. Yhdessä takaosan makuupetien kanssa vaunuun mahtuu nukkumaan mukavasti viisi henkilöä.

Trade Windin hinta alkaa jenkeissä 129 400 dollarista, millä summalla saisi Suomesta suunnilleen pari perustason uutta asuntovaunua, tahi yhden luksukkaamman geneerisen valkoisen muovikiilan.

LähdeCarscoops

Lue lisää