Ainutlaatuisia Shelby Cobria tulossa – 1,2 miljoonan dollarin hintaisessa autossa on hiilikuitukori ja 800 heppaa

Carroll Shelby keksi aikanaan yhdistää brittiläisen AC:n kevyen roadster-korin väkivahvaan veekasitekniikkaan. Näin syntyi ikivihreä Shelby Cobra, jota valmistetaan edelleen.

Carrollin perustama Shelby American viettää tänä vuonna 60-vuotisjuhlaansa. Vaikka Shelbyllä oli näppinsä pelissä myös esimerkiksi Ford GT40:n ja monen muskeliauton kohdalla, Cobra on kuitenkin edelleen kaikkein ikonisin Shelbyn luomus. Niinpä 60-vuotista merkkipaalua on päätetty juhlistaa todella erikoisen Cobran avulla, joka edustaa muodollisesti mallivuotta 1965.

Diamond Edition -nimen saava laite on kuitenkin todellisuudessa upouusi auto, joka syntyy Shelby Americanin ja Classic Restorations -nimisen firman yhteistyönä. Juhlamalleja valmistetaan vain 10 yksilön sarja, ja ne kaikki saavat alkuperäisen Shelby Cobran kaltaisen CSX-alkuisen valmistenumeron. Tässä tapauksessa sarja kattaa numerot CSX4521-CSX4530, ja jokaisesta autosta peritään muodollinen 1,2 miljoonan dollarin summa.

Tällä rahalla saa ensinnäkin kokonaan hiilikuidusta leivotun korin, jonka valmistamisesta vastaa Brothers’ Composite -niminen paja. Vaikka työt auton parissa ovat vasta startanneet, ensimmäinen kori on jo valmiina. Vain 40 kiloa painava kori sovitetaan Classic Restorationsin omaa käsialaa olevan alustan päälle, ja monet jousituksen komponentitkin on tehty räätälintyönä.

Suosittelemme

Vaikka Diamond Edition -Cobrasta tulee höyhenenkevyt, voimasta ei silti tingitä. Autoa vauhdittaa nimittäin VMP:n valmistamalla mekaanisella ahtimella terästetty Ford Coyote -V8, jonka tuottamat 800 hevosvoimaa ohjataan takapyörille kuusipykäläisen T56 Magnum -manuaalin kautta. Diamond Editionissa pidetään siis kiinni Carroll Shelbyn unelmasta sovittaa mahdollisimman tehokas moottori mahdollisimman kevyeen autoon.

Hidastumisesta vastaavat puolestaan Wilwoodin jarrut, joissa käytetään sekä edessä että takana kuusimäntäisiä satuloita. Jousituksesta vastaavat coiloverit niin edessä kuin takanakin, ja takapäästä löytyy myös erillisjousitus. Kaikki 10 yksilöä valmistetaan täysin käsityönä, mutta autojen luovutusaikataulu ei ole vielä selvillä. Se on kuitenkin jo varmaa, että Diamond Edition ei ole katulaillinen edes Atlantin toisella puolella.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Tyyliniekan uusimmat