ABT kääri hihansa vielä kerran – nykyisen Audi RS6:n viimeisimmässä tuning-versiossa on peräti 725 heppaa

RS-kirjaimilla koristetut sporttifarkut ovat olleet kiinteä osa Audin DNA:ta jo neljännesvuosisadan ajan. Niiden sarja alkoi 80 Avantin pohjalta tehdystä RS 2:sta, ja nykyään tätä lajia rinkulamerkin mallistossa edustavat RS 2:n henkisenä perillisenä toimiva RS 4 sekä pykälää suurempi ja tehokkaampi RS 6. Erityisesti jälkimmäinen on niittänyt mainetta yhtenä maailman nopeimpana farmareista, koska autoa vauhdittaa jo vakiona 560-heppainen nelilitrainen tuplaturbokasi.

RS 6:n Performance-mallissa on puolestaan peräti 605 hevosvoimaa, mutta skaala ei pääty vielä tähän. Audi on nimittäin tarjonnut kotimarkkinoillaan yhdessä hovivirittäjä ABT Sportslinen kanssa kehitettyä Performance Nogaro Editionia. 695-heppaiseksi viritettyä superfarkkua ehdittiin jo luulla nykyisen RS 6:n joutsenlauluksi ennen kokonaan uuden mallin esittelyä, mutta ABT vetäisi vielä yhden ässän hihastaan.

Virityspaja lanseerasi nyt RS 6+ Avant Performance Nogaro Editioniksi nimetyn luomuksen, jossa tupla-ahdetusta kasista on taiottu peräti 725 hevosvoiman huipputeho. Maksimivääntö kirjataan puolestaan 920 newtonmetrin lukemaan, eli tässä suhteessa kasvua on tullut 40 newtonin verran ”tavalliseen” Nogaro Editioniin verrattuna. Näillä voimavaroilla kiihdytys nollasta sataan sujuu vain 3,1-3,2 sekunnissa, ja viritetty farkku antaa hyvän vastuksen jopa Audin R8 V10 Plus -superautolle. Tehokkaat rinkulakeulat laitettiin viivalle toisiaan vastaan, ja farmari hävisi kisan vain muutamalla sekunnin kymmenyksellä.

ABT:n tykkifarkku jää varsin harvinaiseksi näyksi, koska sitä ei ehditä valmistaa kauan ennen seuraavan RS 6:n lanseerausta. Auton nimen takana piilevä sinisen sävy on nähty jo Nogaro Editionin ”perusmallissa”, mutta Plus-versio lisää keitokseen vielä korin hiilikuituosia, kiiltävän mustia koristeita ja ison etusplitterin. Vannekokokin on kasvanut tuumalla, ja auton alla pyörivät kiekot ovat nyt peräti 22-tuumaiset.

ABT:n luomus toimii siis mainiona väliaikaisratkaisuna täysin uutta RS 6:ta odotellessa. Nykyisen A6 Avantin pohjalta tehtävän superfarkun pitäisi tulla markkinoille jossakin kohtaa vuoden 2020 aikana, ja sitä ennen vuorossa on vielä pykälää miedompi S6. Uudessa RS 6:ssa ei ole välttämättä enempää tehoa kuin nykyisen Performancen 605 heppaa, mutta väännön pitäisi kasvaa ja painon pudota tuntuvasti.

Lue lisää