90-luvun alun Chrysler LeBaron on vinkki edullisen avoauton etsijälle

Kesä on jo takana päin, mutta avo-automarkkinoiden jo hiljettyä olisi nyt hyvä hetki ostaa ensi kesän rientoja varten katoton auto sopuhinnalla.

LeBaron-nimi esiintyi useissa Chryslerin autoissa vuosien varrella, kuten vuosina 1931–1941 ja uudelleen vuosina 1955–1995. Se oli merkki ylellisyydestä, jota tarjoiltiin autonvalmistajan hienoimpiin kuuluviin malleihin. Vuosina 1987-95 kyseinen nimi merkitsi henkilökohtaista luksusta Chryslerin kuuluisan K-auton alustalevylle vietynä, ja mallia sai joko coupena tai avoversiona.

Kuvissa esiintyvä hyväkuntoiselta vaikuttava auto on vuosimallin 1993 LeBaron LX -avomalli, ja sen saisi Portlandin Oregonista vain 2995 taalan hintaan. Vuoden 1993 mallista poistettiin tyylikkäät luukkulamput, ja tilalle tulivat puikulamaiset ja halvemmin toteutetut perinteiset ajovalot. Tarjolla oli autoon kolme moottorivaihtoehtoa, joista tästä yksilöstä löytyy sarjan keskimmäinen 2,5-litran neloskone, jossa ei ollut enää turboahdinta. Kyseinen vuosi oli coupe-mallin viimeinen tuotantovuosi, mutta avo sinnitteli tuotannossa vielä muutaman vuoden. Vuonna 1993 valmistui avomallia alle 27 000 autoa.

Tällä malliston hintavimmalla LX-mallilla on ajettu 129 000 mailia, mitä myyjä pitää vähäisenä ajomääränä. Kilometreissä tämä tekee jo yli 200 000, mitä voi avoautolle pitää jo melko isona määränä – ainakin Suomen oloissa. Kori on kuitenkin suorannäköinen, maalipinta hyväkuntoinen ja sisustakin näyttää vielä siistiltä, joten autolla vaikuttaisi olevan vielä maileja edessäpäin. Rättikatto nousee luonnollisesti paikoilleen sähköisesti, ja mukaan tulee myös suojapeite auton ollessa katto alas laskettuna.

Suosittelemme

Vaikka kyseessä on miltei 30 vuotta vanha ajoneuvo, niin sitä ei varsinaisesti voi pitää vielä klassikkona, tai edes kovin haluttuna automallina. Auton muotoilu on kuitenkin kestänyt ihan hyvin aikaa, ja tarjoaa vielä osin vanhan liiton amerikkalaista ylellistä tunnelmaa. Suomessakin nämä LeBaronit kuuluvat halvimman pään avoautojen joukkoon, joten hyvän yksilön kohdalla kannattaa vakavasti harkita ostoa, mikäli siis unelmoi halvasta kesäautosta, jolla voi tukka hulmuten vaihtaa maisemaa tyylikkäästi.

Lue lisää