90-luvun alun Chrysler LeBaron on vinkki edullisen avoauton etsijälle

Kesä on jo takana päin, mutta avo-automarkkinoiden jo hiljettyä olisi nyt hyvä hetki ostaa ensi kesän rientoja varten katoton auto sopuhinnalla.

LeBaron-nimi esiintyi useissa Chryslerin autoissa vuosien varrella, kuten vuosina 1931–1941 ja uudelleen vuosina 1955–1995. Se oli merkki ylellisyydestä, jota tarjoiltiin autonvalmistajan hienoimpiin kuuluviin malleihin. Vuosina 1987-95 kyseinen nimi merkitsi henkilökohtaista luksusta Chryslerin kuuluisan K-auton alustalevylle vietynä, ja mallia sai joko coupena tai avoversiona.

Kuvissa esiintyvä hyväkuntoiselta vaikuttava auto on vuosimallin 1993 LeBaron LX -avomalli, ja sen saisi Portlandin Oregonista vain 2995 taalan hintaan. Vuoden 1993 mallista poistettiin tyylikkäät luukkulamput, ja tilalle tulivat puikulamaiset ja halvemmin toteutetut perinteiset ajovalot. Tarjolla oli autoon kolme moottorivaihtoehtoa, joista tästä yksilöstä löytyy sarjan keskimmäinen 2,5-litran neloskone, jossa ei ollut enää turboahdinta. Kyseinen vuosi oli coupe-mallin viimeinen tuotantovuosi, mutta avo sinnitteli tuotannossa vielä muutaman vuoden. Vuonna 1993 valmistui avomallia alle 27 000 autoa.

Tällä malliston hintavimmalla LX-mallilla on ajettu 129 000 mailia, mitä myyjä pitää vähäisenä ajomääränä. Kilometreissä tämä tekee jo yli 200 000, mitä voi avoautolle pitää jo melko isona määränä – ainakin Suomen oloissa. Kori on kuitenkin suorannäköinen, maalipinta hyväkuntoinen ja sisustakin näyttää vielä siistiltä, joten autolla vaikuttaisi olevan vielä maileja edessäpäin. Rättikatto nousee luonnollisesti paikoilleen sähköisesti, ja mukaan tulee myös suojapeite auton ollessa katto alas laskettuna.

Suosittelemme

Vaikka kyseessä on miltei 30 vuotta vanha ajoneuvo, niin sitä ei varsinaisesti voi pitää vielä klassikkona, tai edes kovin haluttuna automallina. Auton muotoilu on kuitenkin kestänyt ihan hyvin aikaa, ja tarjoaa vielä osin vanhan liiton amerikkalaista ylellistä tunnelmaa. Suomessakin nämä LeBaronit kuuluvat halvimman pään avoautojen joukkoon, joten hyvän yksilön kohdalla kannattaa vakavasti harkita ostoa, mikäli siis unelmoi halvasta kesäautosta, jolla voi tukka hulmuten vaihtaa maisemaa tyylikkäästi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat