6,5 metrin mittainen Mercedes-Maybach Pullman sai uuden maskin ja lisää tehoa – luksuslimusiinin tuplaturbo-V12 tuottaa nyt 630 heppaa

Pullman on nimi, joka on Mersun valikoimassa perinteisesti tarkoittanut diktaattorien ja superrikkaiden suosimia pitkiä tehdaslimusiineja. Legendaarisen 600 Pullmanin perintöä jatkaa nykyään Ässämersun pohjalta jatkettu malli, joka kuuluu luksusbrändi Mercedes-Maybachin valikoimaan. Maybach-Ässän 5,4 metrin mittainen ”lyhyt” versio sai jo äskettäin faceliftin, ja 6,5 metriä pitkä Pullman seuraa nyt perässä.

Uusissa Maybacheissa on samantyyliset puskurit kuin jo viime kesänä kasvojenkohotuksen saaneissa tavallisemmissa S-luokan malleissa. Niiden huomaaminen vaatii jo todellisen asiantuntijan, mutta uusi maski on paljon helpompi bongata. Maskin rivat kulkevat nimittäin pystysuorassa, mihin on saatu kuulemma inspiraatio liituraitapuvuista ja Mercedes-Maybachin viime vuosina esittelemistä konseptiautoista. Toisaalta samaa muotoilukikkaa käytettiin jo 2000-luvun alkupuolella lanseeratuissa Maybach-malleissa, jotka olivat kaikilta mitoiltaan silloista S-luokkaa suurempia.

Nykyiset Maybachit onkin pystynyt erottamaan tavallisista Ässistä lähinnä vain pituutensa perusteella, joten pystyripamaskin paluu on tervetullut muutos brändi-identiteetin kannalta. Lisäksi tarjolle tulee erisävyisiä kaksivärimaalauksia jo esitellyn lyhyemmän version tavoin. Sisätiloihinkin saa uusia värisävyjä, kuten mahonginruskeaa, magmanharmaata sekä silkinvärisen beigen ja syvänmerensinisen yhdistelmää. Takaosastolla on tuttuun tyyliin kaksi supermukavaa erillisistuinta, joiden tarjoama jalkatila ei lopu ihan heti kesken. Lisäksi kuljettajan osaston voi eristää muusta matkustamosta sähköisesti nousevalla välilasilla, ja myös äänentoistoa pystyy ohjaamaan itsenäisesti molemmilla osastoilla.

Moottoriakin on peukaloitu kevyesti faceliftin yhteydessä. Kuusilitrainen tuplaturbo-V12 luovuttaa nyt 630 hevosvoimaa aiempien 530:n sijasta, ja maksimivääntö on kasvanut 830 newtonmetristä 1000 newtonin tasalukuun. Voimavarat ovat lisääntyneet sen verran merkittävästi, että auton mallimerkintä on nyt S 650 eikä enää S 600. Nollasta sataan -kiihtyvyydellä ei liene suurta merkitystä 6,5 metrin pituisen limusiinin ostajille, mutta se on hyvin kunnioitettavaa tasoa tämänkokoiselle autolle. Pullman-Maybach pinkaisee nimittäin satasen vauhtiin 6,5 sekunnissa, ja viralliseksi keskikulutukseksi kerrotaan 14,6 litraa satasella.

Suosittelemme

Mersun malliston kalleimman ja ylellisimmän auton ostajat lienevät sitä kaliiberia, että hinnalla ei ole enää juurikaan merkitystä. Mercedes-Maybach S 650 Pullmanista täytyy kuitenkin pulittaa 500 000 euroa ennen veroja, mutta summa on vielä mahdollista moninkertaistaa. Pullmanista tulee nimittäin pikapuoliin tarjolle vielä panssaroitu versio, jonka hinta lienee noin kolme kertaa ”perusmallia” suurempi. Panssaroitu Pullman voisikin olla todellinen diktaattorin unelma-auto.

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat