55 vuoden takaisen Ford Mustangin moderni tulkinta matkaa USA:han – auton kulusta vastaavat sähkömoottorit ja neliveto

Sähköautoihin erikoistunut brittifirma Charge Cars esitteli jonkin aikaa sitten upeasti modernisoidun vuoden 1967 Ford Mustang Fastbackin, jonka kuorten alla piilee bensaveekasin ja takavedon sijasta nelivetoinen sähkövoimalinja. Nyt auto matkaa isiensä maille Atlantin toiselle puolelle.

Viime maaliskuussa esitellyn restomodin valmistusmäärä rajataan maailmanlaajuisesti 499 yksilöön. USA:n markkinoiden myynnin vauhdittamiseksi esittelyauto debytoi lokakuun loppupuolella Los Angelesissa sijaitsevassa maailmankuulussa Petersen Automotive Museumissa, ja tämän jälkeen vuorossa on sarja muita tapahtumia länsirannikolla ja muuallakin USA:ssa. Mustang on nähtävillä myös Los Angelesin autonäyttelyssä, joka järjestetään marraskuun puolessavälissä.

Charge Carsin toimitusjohtaja Vadim Shagaleevin mukaan Los Angeles on ihanteellinen paikka sähkö-Mustangin teknologian, muotoilun ja suorituskyvyn esittelemiseen, mikä johtuu varmasti myös Kalifornian voimakkaasta autokulttuurista. Historia näkyy Charge Carsin luomuksessakin, jonka linjoja ei ole haluttu muuttaa liiaksi. Lähtökohtana toimii vuoden 1967 Mustangin virallisesti lisensoitu uustuotantokori, mutta toki yksityiskohtia on modernisoitu restomod-hengessä.

Niinpä valot on korvattu ledeillä sekä edessä että takana, ja ovenkahvat on upotettu korin pintaan. Myös pyöräkoko edustaa modernia tyyliä, ja kromiosat loistavat poissaolollaan. Lisäksi maski on sähköautotyyliin täysin umpinainen, ja koripaneelit on tehty kevyistä komposiittimateriaaleista. Voimalinjakin kuulostaa vaikuttavalta. 63 kWh:n akkupaketti ruokkii neljää sähkömoottoria, jotka tuottavat yhteensä noin 540 heppaa ja 1500 newtonmetriä vääntöä.

Suosittelemme

Satasen nopeus saavutetaan näillä eväillä 3,99 sekunnissa, ja yhdellä latauksella pääsee parhaimmillaan noin 320 kilometriä. Pikalaturilla akut latautuvat 80 prosentin tasolle tunnin aikana. Modernit ajat näkyvät sisustassakin, jonka herkkuihin kuuluvat esimerkiksi digitaalimittaristo, pystysuuntainen tietoviihdejärjestelmän näyttö, puhelimen langaton latausmahdollisuus sekä rengaspaineiden valvontajärjestelmä.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat